Clicky

 Milieuzones - Grand Lyon

De gehele stad Lyon en de voorstad Caluire-et-Cuire en de delen van Villeurbanne, Bron en Vénissieux die zich binnen de boulevard périphérique Laurent-Bonnevay bevinden, gelden in geval van extreme luchtvervuiling als tijdelijke milieuzone (ZPA).

Op die dagen kunnen in de milieuzone beperkingen voor het verkeer worden opgelegd. De beperkingen worden aangekondigd op (elektronische) borden en in de lokale media.

Er zijn drie niveaus van verkeersbeperkingen, al naar gelang de mate van luchtvervuiling:

  • niveau 1: verlaging van de maximumsnelheid met 20 km/h op wegen met een maximumsnelheid van ten minste 90 km/h, na één dag luchtvervuiling met 50 g/m3stofdeeltjes;
  • niveau 2: alleen voertuigen met een milieusticker mogen de weg op, na twee dagen luchtvervuiling met 80 g/m3 stofdeeltjes of vier dagen met 50 g/m3 stofdeeltjes;
  • niveau 2 aggravé: alleen voertuigen met een milieusticker 0, 1, 2 of 3 (groen, paars, geel of oranje) mogen de weg op, na twee dagen niveau 2; voertuigen met een milieusticker (oranje) kunnen eventueel geweerd worden.

De doorgaande routes, autowegen A6/A7 (Autoroute du soleil), de A42 en enkele belangrijke toevoer- en verbindingswegen, vallen buiten de milieuzone. Hier gelden dus geen beperkingen en is ook geen sticker nodig.

Zie voor informatie over de luchtkwaliteit in de regio: Auvergne-Rhône-Alpes atmo-auvergnerhonealpes.fr (alleen in het Frans).

Met ingang van februari 2019 is er een lage-missiezone (ZFE) ingesteld voor oude transportvoertuigen (bestemd voor goederenvervoer, onder meer oude bestelwagens en bestelbusjes met alleen zitplaatsen voorin). Vereist is een milieusticker. De zone is dag en nacht de hele week door van kracht. Met ingang van 1 januari 2020 is voor deze voertuigen een milieusticker 0 t/m 3 verplicht en met ingang van 1 januari 2021 een milieusticker 0, 1 of 2. Zie voor meer informatie: economie.grandlyon.com/actualites/zone-a-faibles-emissions-dans-le-grand-lyon-mode-demploi-pour-les-entreprises-2770.html (alleen in het Frans).

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de ANWB. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats