Clicky

maandag 27 mei 2024 - 04:48 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartCorendon en dnata openen gedeeld Training Center

Corendon en dnata openen gedeeld Training Center

BADHOEVEDORP – Corendon en dnata zijn een samenwerkingsverband aangegaan om hun crew op te leiden en delen een Training Center in Hoofddorp vlakbij luchthaven Schiphol. Het Training Center heeft een complete transformatie ondergaan en de trainingsfaciliteiten zijn grondig geüpgraded om een breed scala aan trainingssessies te kunnen faciliteren. Op 8 mei werd het Training Center feestelijk geopend door Gunay Uslu, CEO van Corendon en Jan van Anrooy, Managing Director van dnata Nederland.

“Het is geweldig dat de komende generaties Corendon crew in deze fijne omgeving kunnen trainen”, aldus Gunay Uslu, CEO van Corendon. “Door onze krachten te bundelen met dnata kunnen we niet alleen efficiënter werken, maar ook de kwaliteit van onze dienstverlening naar een hoger niveau tillen.”

Jan van Anrooy, Managing Director dnata Nederland: “Door middelen te delen en synergiën te benutten met onze partner Corendon, streven we ernaar om ons personeel te voorzien van geavanceerde training en ontwikkelingsmogelijkheden. Het Training Center zal naar verwachting op duurzame wijze een essentiële rol spelen in het versterken van de operationele capaciteiten en het waarborgen van de hoogste normen van veiligheid en service binnen de luchtvaartsector.”

Breed scala aan trainingssessies

Van de dagelijkse taken zoals het geven van veiligheidsbriefings tot het oefenen van noodsituaties zoals brandbestrijding en het verlenen van eerste hulp aan boord, alle aspecten van het werk komen tijdens de Corendon trainingen aan bod. Naast deze basisvaardigheden worden ook aanvullende trainingen aangeboden zoals praktijkoefeningen waarbij verschillende scenario’s worden besproken, variërend van technische problemen tot medische noodgevallen, en van agressie aan boord tot crewvermoeidheid. Een Corendon branded mock-up cabine in combinatie met acteurs, biedt een realistische omgeving voor deze trainingen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...