Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:53 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsJoost Klein treedt niet op voor jury, onderzoek nog niet afgerond

Joost Klein treedt niet op voor jury, onderzoek nog niet afgerond

MALMÖ – Joost Klein doet vrijdagavond niet mee aan de tweede repetitieshow voor de finale van het Eurovisie Songfestival. De vakjury’s beoordelen een eerder optreden van de Nederlander, meldt AVROTROS.

Het onderzoek dat is ingesteld naar een vermeend incident rondom Klein is nog niet afgerond, zegt de omroep. “Dat betekent dat Joost niet mag repeteren van de EBU vanavond. AVROTROS is continue in gesprek met de EBU.”

De EBU meldde eerder vrijdag dat er een onderzoek was ingesteld naar Klein nadat hij zijn repetitie had gemist. Meer informatie gaf de organisator van het songfestival niet. AVROTROS bevestigde het onderzoek maar wilde verder niets over het incident kwijt. Volgens de Zweedse omroep SVT is er mogelijk een “fysieke confrontatie” met een fotograaf geweest.

Klein zou met zijn Europapa eigenlijk als vijfde aantreden. Lange tijd werd op sociale media gespeculeerd dat de Fries al zou zijn gediskwalificeerd. Het is nog nooit gebeurd dat een kandidaat tijdens het evenement naar huis is gestuurd.

De vakjury’s die vrijdag de finaleshow beoordelen zien nu het optreden dat Klein donderdag gaf tijdens de tweede halve finale

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...