Clicky

zondag 19 mei 2024 - 14:00 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKWE Benelux bouwt nieuwe luchtvrachtterminal op Schiphol

KWE Benelux bouwt nieuwe luchtvrachtterminal op Schiphol

AMSTERDAM – Kintetsu World Express (Benelux) B.V. (KWE Benelux), een dochteronderneming in de Benelux van Kintetsu World Express, Inc., gaat in 2024 een nieuwe luchtvrachtterminal bouwen en exploiteren, met als doel het volume van de luchtvrachtafhandeling in de toekomst verder vergroten.

Momenteel exploiteert KWE Benelux twee vestigingen op industrieterrein Westpoort in Amsterdam. Warehouse 1 van 10.811m2 en Warehouse 2 van 4.423m2 bevinden zich op ongeveer tien kilometer van de luchthaven Schiphol.

De logistieke activiteiten in Warehouse 2 worden samengevoegd in Gebouw 1 en het nieuwe CFS. Dit biedt de mogelijkheid om de activiteiten te stroomlijnen en verbeterde logistieke en luchtvrachtdiensten aan onze klanten te bieden.

De nieuwe terminal zal beschikken over een GDP-gecertificeerde temperatuurcontrolefaciliteit voor medische benodigdheden en farmaceutische producten waarvoor geavanceerde temperatuurcontrole vereist is. Het zal ook een TAPA-certificering hebben om de veiligheid van de vracht van klanten te garanderen.

Het nieuwe magazijn is ontworpen met het oog op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Het zal worden gebouwd met hout en Xcarb™ staal en zal worden uitgerust met zonnepanelen op het dak. Bij oplevering zal het gebouw BREEAM® gecertificeerd Excellent zijn.

Door vrachtafhandeling op de eigen terminal te starten, wil het bedrijf haar import-/exportactiviteiten via de lucht uitbreiden, de aanwezigheid in Europa vergroten en het volume van de vracht tussen Europa, Azië en Amerika vergroten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...