Clicky

maandag 20 mei 2024 - 00:36 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsMaersk vestigt zich op SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp

Maersk vestigt zich op SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp

HOOFDDORP – SEGRO Netherlands heeft een meerjarige huurovereenkomst gesloten met Maersk. Het Deense scheepvaart- en logistiekbedrijf vestigt zich in het recentelijk voltooide oostelijke deel van SEGRO Park Amsterdam Airport. Het warehouse zal de luchtvrachtdivisie van Maersk huisvesten.

Maersk heeft onlangs het huurcontract getekend met SEGRO Nederland, met als resultaat dat de vrachtgigant zich op deze locatie vooral gaat richten op de afhandeling van zijn luchtvrachtvolume. De nieuwe huisvesting past perfect in de strategische positie van Maersk om internationale en lokale op maat gemaakte oplossingen te bieden voor B2B- en B2C-distributie.

Logische logistieke keuze

Het pand op Barnsteen 7 en 8 beslaat ca. 4.000 m2 aan magazijnruimte en 1.080 m2 aan
kantoorruimte. De locatie op SEGRO Park Amsterdam Airport is een logische keuze voor Maersk, aangezien Pilot Freight Services al lange tijd succesvol opereert op dit bedrijvenpark. Maersk nam het Amerikaanse transportbedrijf in 2022 over. SEGRO zet de bestaande samenwerking voort met de nieuwe organisatie.

De nieuwbouw op SEGRO Park Amsterdam Airport biedt Maersk ruimte om de activiteiten verder uit te breiden en klanten wereldwijd optimaal te bedienen. De locatie is ideaal vanwege de nabijheid van luchthaven Schiphol en de uitstekende bereikbaarheid via de snelwegen A4, A5, A9 en A10.

Duurzame samenwerking

Het moderne, duurzame SEGRO-gebouw sluit naadloos aan bij de duurzame strategie van Maersk. Eerder tekende Maersk een huurovereenkomst met SEGRO UK. In juni 2023 nam het bedrijf hiermee een nieuw magazijn van 64.000 m² in gebruik op SEGRO Logistics Park East Midlands Gateway. Ook daar speelden de duurzame doelstellingen die Maersk en SEGRO delen een belangrijke rol in de samenwerking.

Joost Schreurs, Development Manager, SEGRO Netherlands: “Maersk neemt het voortouw in het verminderen van de CO2-uitstoot van de logistieke sector; ze willen deel uitmaken van de oplossing, net als wij. Het BREEAM-gecertificeerde gebouw op Barnsteen voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Deze locatie is een bedrijfsmatige, logische en toekomstbestendige keuze voor Maersk.”

Naast SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp heeft SEGRO Nederland ook locaties in Tilburg en Venray.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...