Clicky

maandag 20 mei 2024 - 21:35 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartDouane treft 44 kilo drugs aan in lege koelcontainer

Douane treft 44 kilo drugs aan in lege koelcontainer [+foto’s]

ROTTERDAM – Afgelopen week was het onrustig met uithalers en onbevoegde personen op en rond een container- en stukgoedbedrijf op de Maasvlakte te Rotterdam. Meerdere nachten werden er uithalers aangehouden en ook werden verdachten die de uithalers in de nabijheid van het terrein afzetten opgepakt.

Dit was aanleiding voor de Douane om de aanwezige containers op het overslagterrein te controleren met drugshonden en een mobiele scanner. En al snel was het raak. Tijdens de controle van een lege koelcontainer uit Aruba werden afwijkingen geconstateerd. Bij controle van de inspectieluiken troffen douaniers in elk luik een sporttas aan. In de sporttas zaten cocaïneblokken.

Tijdens verdere controle bleken in de achterwand ook nog losse blokken cocaïne te liggen. In de twee sporttassen telden Douaniers 33 blokken cocaïne en nog elf losse blokken in de achterwand. In totaal verwijderden douaniers dus 44 pakketten verdovende middelen uit de container met een straatwaarde van bijna 3,5 miljoen euro.

Foto: OM Rotterdam

Het HARC-team, een inmiddels 27 jaar oud samenwerkingsverband van Douane, de FIOD, de Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek.

De drugs zijn inmiddels vernietigd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Order uit Saudi-Arabië voor 105 Airbus-vliegtuigen

JEDDAH - Vliegtuigbouwer Airbus heeft een grote order ontvangen van de Saudische nationale luchtvaartmaatschappij Saudia. In totaal gaat het om 105 toestellen. Saudi-Arabië spreekt...