Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 05:36 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerOss waarschuwt voor wekenlange stank na brand Vice Versa door bedorven levensmiddelen

Oss waarschuwt voor wekenlange stank na brand Vice Versa door bedorven levensmiddelen

OSS – De gemeente Oss waarschuwt voor wekenlange stank door de brand die vorige week vrijdag uitbrak bij een logistiek bedrijf aan de Kanaalstraat. Het pand lag vol met levensmiddelen. Die bederven, waardoor er nu stank ontstaat.

Gevaren voor de volksgezondheid zijn er volgens de gemeente niet, zolang mensen van de levensmiddelen afblijven. Het gaat onder meer om rottend vlees. Van de geur kunnen mensen wel behoorlijk misselijk worden, zo waarschuwt Oss op zijn website.

“Dat is een natuurlijke en tijdelijke reactie. Blijf ramen en deuren sluiten als dat nodig is en ventileer als dat weer kan.” De ongediertebestrijding is ingeschakeld om dieren weg te houden bij het pand.

Brand Vice Versa Oss

Volgens burgemeester Wobine Buijs van de Noord-Brabantse gemeente moet het bedrijf het gebouw zo snel mogelijk leegmaken. Daar wordt volgens haar “met man en macht” aan gewerkt. Ook zijn volgens de gemeente de sloop- en opruimwerkzaamheden in volle gang.

Door de brand moesten afgelopen weekend meerdere mensen hun huis uit. Of iedereen inmiddels weer terug naar huis mag, is niet bekend. De gemeente was niet bereikbaar voor een reactie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...