Clicky

maandag 27 mei 2024 - 20:39 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartFNV-leden wijzen onderhandelingsresultaat Rijksrederij af, meerderheid bonden wel akkoord

FNV-leden wijzen onderhandelingsresultaat Rijksrederij af, meerderheid bonden wel akkoord

UTRECHT – Vorige week hebben de leden van FNV Overheid, AC/VPW, CNV en CMHF hun mening kunnen geven over het onderhandelingsresultaat voor een verbeterde compensatieregeling voor de bemanningen van de Rijksrederij. Bij AC/VPW, CNV en CMHF is er deze keer voldoende draagvlak voor de verbeterde compensatieregeling. Dit geldt niet voor FNV Overheid.

Waarom FNV-leden tegen hebben gestemd, is niet bekend. Maar een meerderheid van de vakbonden stemt dus in met het onderhandelingsresultaat. Daarom zal het onderhandelingsresultaat omgezet worden in een definitief akkoord.

De Rijksrederij beheert, bemant en onderhoudt 100 specialistische schepen en stelt deze beschikbaar aan diverse overheidsorganisaties.

De Rijksrederij stelt schepen beschikbaar die passen bij de taakuitvoering van de opdrachtgever. Zo maakt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gebruik van schepen die speciaal zijn ingericht voor visserijonderzoek en de Kustwacht van een schip dat sleephulp kan bieden aan schepen in nood.

De hoofdtaken van de Rijksrederij zijn vaarwegmarkering, patrouille, meten, visserijbeheer en -onderzoek.

De Rijksrederij werd opgericht in 2009 en valt onder Rijkswaterstaat, maar opereert hierbinnen als een zelfstandige organisatie waar circa 290 werknemers werken.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS