Clicky

woensdag 24 april 2024 - 09:16 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfswagensID. Buzz populairste elektrische bestelwagen van 2023

ID. Buzz populairste elektrische bestelwagen van 2023

LEUSDEN – De ID. Buzz was in 2023 de bestverkochte elektrisch aangedreven bestelwagen van Nederland. In zijn eerste volledige verkoopjaar namen het MKB en grote bedrijven in totaal bijna 1.400 exemplaren in gebruik. Voor hen is de ID. Buzz niet alleen praktisch en veelzijdig, maar fungeert ook als duurzaam visitekaartje. Bovendien biedt het sterke design van de ID. Buzz veel mogelijkheden voor een persoonlijke, kleurrijke touch.

De nummer 1-positie voor de ID. Buzz op de verkoopranglijst van 2023 komt niet uit de lucht vallen. Alleen al met zijn laadruimte van 3,9 m3, een laadvermogen van 650 kg, een trekgewicht van 1.000 kg en extreem korte draaicirkel is het lekker werken met de ID. Buzz. Bovendien sorteren ondernemers met de elektrische bus van Volkswagen Bedrijfswagens voor op een toekomst waarin milieuzones een grote rol gaan spelen in bereikbaarheid en stedelijke mobiliteit. Dankzij zijn elektrische aandrijving is de ID. Buzz overal welkom. Hij komt tot 424 kilometer ver op een volle accu. Een half uur aan de snellader (170 kW) volstaat om het accupakket weer van 5-80 procent op te laden.

Visitekaartje van elk bedrijf

De keuze voor een ID. Buzz maakt ook aan de buitenwereld duidelijk dat je als bedrijf kiest voor een duurzaam beleid. Tegelijkertijd is de ID. Buzz ook op een andere manier een rijdend visitekaartje. In goede Volkswagen Bedrijfswagens-traditie biedt de ID. Buzz alle ruimte voor bijvoorbeeld opvallende bestickering of een persoonlijke touch. Zeker in combinatie met de optionele two-tone kleurstelling levert dat in het oog springende looks op.

Innovatief in beweging

Volkswagen Bedrijfswagens is al 74 jaar marktleider op het gebied van bestelwagens in Nederland. Dat komt vooral doordat Volkswagen met innovatieve producten perfect inspeelt op (veranderende) wensen en eisen van ondernemers. De ID. Buzz markeert de overgang naar elektromobiliteit, maar staat daarbij niet op zichzelf: ook de nieuwe Transporter, die later dit jaar op de markt komt, wordt leverbaar met een volledig elektrische aandrijflijn. Deze versie komt in het gamma naast de uitvoering met krachtige en efficiënte plug-in hybridetechnologie.

Daarnaast is elektrificatie er ook voor de ontspanning: de nieuwe Volkswagen California, die nog dit jaar verschijnt, wordt ook leverbaar met een aandrijflijn inclusief elektromotor.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schiphol verwacht tien procent meer reizigers in meivakantie

SCHIPHOL - In de meivakantie van 2024 vertrekken er vanaf 26 april gemiddeld ruim 70.000 reizigers per dag vanaf Schiphol. Dat is een stijging...