Clicky

maandag 20 mei 2024 - 12:03 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerAutotransporter rijdt met volle snelheid achterop wachtende auto die platgedrukt wordt tussen...

Autotransporter rijdt met volle snelheid achterop wachtende auto die platgedrukt wordt tussen vrachtwagens [+foto’s&video’s]

BOHUMINA – Op sociale media circuleert een video van een bewakingscamera op de D1 snelweg in Tsjechië, waarop een tragisch ongeval te zien is waarbij een Skoda tussen twee vrachtwagens werd verpletterd. Eén man overleefde het ongeval niet.

Het ongeval gebeurde op zaterdag 4 mei rond 08:30 uur op de snelweg D1 richting Polen, niet ver van de grens, bij de afslag naar Bohumína, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Ostrava.

De video toont een vrachtwagen met daarop een antieke T-34 tank geladen op de rechterrijbaan van de D1, richting Polen. De vrachtwagen staat stil net voor de grensovergang naar Polen. Vermoedelijk omdat hij moest wachten voor een uitritslagboom, meldt de politie. Achter de vrachtwagen stopte een auto.

Slechts een paar seconden later komt er een andere vrachtwagen in beeld die auto’s heeft geladen. Blijkbaar schatte de chauffeur van deze vrachtwagen de situatie op de weg niet goed in en botst met volle snelheid achterop de auto. De auto wordt daarop verpletterd tussen de twee vrachtwagens in.

Volgens de Tsjechische politie reden er twee mannen in de auto. De auto werd bestuurd door een 75-jarige man en er zat een passagier van 51 jaar bij hem in de auto.

De bestuurder van de auto overleed ter plekke. De 51-jarige overleefde het ongeval, maar raakte ernstig gewond en werd per helikopter naar een ziekenhuis in Ostrava vervoerd, waar artsen hem in een kunstmatige coma brachten.

Ook de chauffeur van de vrachtwagen die de tank vervoerde raakte lichtgewond.

Dankzij de video-opname konden de onderzoekers het misdrijf zonder problemen oplossen. Slechts een dag later werd de 54-jarige chauffeur die het ongeval veroorzaakte beschuldigd van moord door nalatigheid en zwaar lichamelijk letsel. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximaal zes jaar.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...