Clicky

zondag 19 mei 2024 - 15:50 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerNog steeds vrachtverkeer op A7 ondanks verbod

Nog steeds vrachtverkeer op A7 ondanks verbod

PURMEREND – Ondanks het verbod voor vrachtverkeer dat sinds vorige week maandag geldt op de A7 bij Purmerend, rijden er nog altijd zware voertuigen over de snelweg.

“We zien dat het aantal zware voertuigen sterk is afgenomen na het in werking treden van het verbod. De aantallen zijn gehalveerd, maar dit is nog steeds te veel”, meldt Rijkswaterstaat. Precieze cijfers kan de verkeersdienst niet geven.

Demissionair minister van Infrastructuur Mark Harbers meldde eind april dat de snelweg helemaal dicht zou gaan voor vrachtwagens en bussen. De gewichtsbeperking van 25 ton die op deze plek tot dan toe gold, werd in de weken daarvoor “honderden keren per dag” overschreden, met uitschieters tot boven de 40 ton. Daarom zag de minister zich genoodzaakt een totaalverbod in te voeren, zodat de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden aan een brug over het Noordhollandsch Kanaal goed uitgevoerd kunnen worden.

“We gaan met politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in gesprek hoe we de overtredingen verder kunnen terugdringen met handhaving”, laat Rijkswaterstaat weten. “Daarnaast kijken we hoe we de communicatie verder kunnen verbeteren.” De verkeersdienst denkt hierbij onder andere aan aanpassing van de bebording en meer inzet van sociale media en navigatie-apps.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...