Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:15 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsMercedes-Benz Trucks stuurt de eActros 600 op de meest uitgebreide testrit in...

Mercedes-Benz Trucks stuurt de eActros 600 op de meest uitgebreide testrit in de geschiedenis van het bedrijf

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN – Mercedes-Benz Trucks plant deze zomer de meest uitgebreide testrit in de geschiedenis van het bedrijf – met zijn nieuwe elektrische eActros 600.

Het is de bedoeling dat er twee prototypes van de batterij-elektrische langeafstandstruck door meer dan twintig Europese landen zal reizen, waarbij elke vrachtwagen meer dan 13.000 kilometer aflegt met een totaal trekgewicht van 40 ton.

Met deze test streeft Mercedes-Benz Trucks het doel na om uitgebreide ervaring op te doen op een breed scala aan routes in verschillende topografieën en klimaatzones, met het oog op het energieverbruik. De fabrikant is van plan deze bevindingen vervolgens met geïnteresseerde klanten te delen.

Ten tweede wil Mercedes-Benz Trucks de tour gebruiken om te bewijzen dat de eActros 600 puur batterij-elektrisch, transnationaal langeafstandsvervoer in Europa mogelijk maakt. Zo is het de bedoeling om de accu’s uitsluitend op te laden bij publieke laadpalen.

Ook al is het opbouwen van een naadloze openbare laadinfrastructuur voor vrachtwagens nog steeds absoluut noodzakelijk voor de verdere groei van de markt voor e-trucks, de reis genaamd “eActros 600 European Testing Tour 2024” is bedoeld om een ​​positief signaal af te geven aan alle betrokken partijen. Dankzij de hoge accucapaciteit van meer dan 600 kilowattuur en een nieuwe, bijzonder efficiënte, in eigen huis ontwikkelde elektrische aandrijfas, kan de eActros 600 een actieradius van 500 kilometer bereiken zonder tussentijds opladen.

De eActros 600 European Testing Tour gaat op 11 juni van start in Frankfurt/Main en zal naar verwachting gepaard gaan met communicatieactiviteiten. Officieus begint de tour de dag ervoor al op de locatie van Mercedes-Benz Trucks in Wörth am Rhein en op het hoofdkantoor van Daimler Truck AG in Leinfelden-Echterdingen. Mercedes-Benz Trucks is van plan om verdere details, zoals de route, te presenteren bij de start van de tour.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...