Clicky

maandag 27 mei 2024 - 10:44 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEmirates keert terug naar Edinburgh met een dagelijkse A350-vlucht

Emirates keert terug naar Edinburgh met een dagelijkse A350-vlucht

AMSTERDAM – Emirates heeft aangekondigd vanaf 4 november 2024 weer naar Edinburgh te vliegen. De langverwachte terugkeer naar de Schotse hoofdstad is een aanvulling op de huidige dagelijkse A380-vlucht naar Glasgow en biedt reizigers 14 wekelijkse vluchten van en naar Schotland. Op de route Dubai-Edinburgh zal gebruik worden gemaakt van de Emirates A350-900, waar reizigers kunnen kiezen uit drie klassen: 32 zitplaatsen in Business Class, 21 zitplaatsen in Premium Economy en 259 zitplaatsen in Economy Class.

Emirates vlucht EK23 vertrekt vanuit Dubai om 14:50 uur en komt om 19:05 uur lokale tijd aan in Edinburgh. De terugvlucht, EK24, vertrekt vanuit Edinburgh om 20:40 uur en komt de volgende ochtend om 08:05 uur aan in Dubai. Klanten kunnen vluchten boeken op emirates.com, via reisagenten of het verkoopkantoor van Emirates.

Terug naar de Highlands

In 2018 vloog Emirates voor het eerst naar Edinburgh met een Boeing 777-300ER vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij hervat nu haar vluchten naar de stad met nieuwe A350-toestellen, die voorzien zijn van ruime cabines, hoge plafonds en aangepaste sfeerverlichting. Reizigers die vanuit Edinburgh vertrekken, hebben via Dubai toegang tot het uitgebreide netwerk van de luchtvaartmaatschappij met meer dan 130 bestemmingen, waaronder populaire vakantiebestemmingen als de Malediven, Bangkok, Sydney en Bali.

De dagelijkse vlucht van Emirates naar Edinburgh verhoogt ook de vrachtcapaciteit. Emirates SkyCargo, de vrachtafdeling van de luchtvaartmaatschappij, zal 16 ton vracht per vlucht kunnen vervoeren. Dit komt ten gunste van lokale bedrijven, doordat de handelsbetrekkingen met wereldmarkten worden verbeterd en de mogelijkheden voor export van populaire producten zoals zalm, schelpdieren en whisky worden uitgebreid.

Charmante straatjes, historische architectuur en levendige kunstscene
Edinburgh is een populaire vrijetijds- en zakenbestemming. Zowel de historisch Old Town als de elegante New Town staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Van charmante straatjes, eeuwenoude kastelen en een bruisende cultuurscene; de stad heeft voor elk wat wils. Bezoekers zullen gefascineerd zijn door de rijke geschiedenis, de architecturale bezienswaardigheden en de levendige kunstwereld met een ruime keuze aan galerieën, musea en muzikale optredens.

Nieuwe A350 toestellen

Emirates kondigde onlangs aan dat het nieuwe A350-vliegtuig, dat in september 2024 in gebruik wordt genomen, negen bestemmingen in het Midden-Oosten, de GCC, West-Azië en Europa zal aandoen. Voor reizigers zullen er meer mogelijkheden zijn om de befaamde Premium Economy cabine van de luchtvaartmaatschappij te ervaren, evenals de nieuwe generatie Business Class cabines.

Passagier genieten aan boord van de regionaal geïnspireerde maaltijden, premium dranken en het bekroonde inflight entertainment systeem Emirates ice met de keuze uit 6.500 kanalen on-demand entertainment – inclusief Schots talent zoals Brian Cox in de hoofdrol in de populaire tv-serie Succession en de filmhit Aftersun van de Schotse regisseur Charlotte Wells met Paul Mescal in de hoofdrol.

Achtste bestemming in het Verenigd Koninkrijk

Edinburgh wordt de achtste bestemming van Emirates in het Verenigd Koninkrijk. ‘s Werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij bedient het Verenigd Koninkrijk met 133 wekelijkse vluchten op zeven gateways – London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, Manchester, Birmingham, Newcastle en Glasgow – met een vloot van Emirates A380 en Boeing 777 vliegtuigen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS