Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 06:22 uur
HomeOVERIG NIEUWSFinancieelOmzet en winst gestegen voor Action in eerste kwartaal

Omzet en winst gestegen voor Action in eerste kwartaal

ZWAAGDIJK-OOST – Action, de non-food discounter, heeft vandaag, donderdag 9 mei, een update over het eerste kwartaal van 2024 bekendgemaakt. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2023 steeg de netto-omzet met 20,9 procent tot 3 miljard euro. De like-for-like omzet (exclusief het effect van nieuwe winkels) steeg met 9,8 procent, wat opnieuw aantoont dat Action relevant is voor klanten van zijn bestaande winkels.

Action verlaagde de prijzen van meer dan 1.000 producten in het eerste kwartaal, bovenop de prijsverlagingen van 2.500 producten die vorig jaar al zijn doorgevoerd. Action voegde 42 nieuwe winkels toe aan het totaal en sloot de periode af met 2.608 winkels in 12 Europese landen.

Hoe klanten Action waarderen is, volgens Action, de belangrijkste reden voor de groei. In Frankrijk, waar Action nu 808 winkels heeft, werd Action voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de favoriete winkelketen (‘Enseigne préférée des Français 2024’).

Om groei mogelijk te maken breidde Action haar distributienetwerk verder uit. In Peine (Duitsland) nam Action het management en de operatie van het Action distributiecentrum over, waarmee het aantal Actionmedewerkers met 279 collega’s groeide.

In Wallersdorf, vlakbij München, vierde Action het hoogste punt van de bouw van het derde Action distributiecentrum in Duitsland, waar uiteindelijk 700 mensen zullen werken. Dit distributiecentrum wordt gebouwd volgens de platinastandaard van de DGNB, de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen. Action heeft nu 535 winkels in Duitsland.

Ook heeft Action zich in het afgelopen kwartaal formeel gecommitteerd aan het Science Based Targets-initiatief. Deze stap is een aanvulling op Action’s reductiedoelstelling van 60 procent minder CO2-uitstoot als gevolg van de eigen activiteiten (scope 1 en 2) in 2030 ten opzichte van referentiejaar 2021.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...