Clicky

maandag 27 mei 2024 - 01:51 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartStena Line verhoogt vrachtcapaciteit door ombouwen Stena Forerunner en Stena Foreteller

Stena Line verhoogt vrachtcapaciteit door ombouwen Stena Forerunner en Stena Foreteller

ROTTERDAM – Namens Stena Line heeft Stena RoRo een conversiecontract getekend met China Merchants Jinling (Weihai) Shipyard voor de installatie van een extra vrachtdek, verhoogde boegschroefcapaciteit en voorbereidingen voor walstroom aan boord van de Stena Foreteller en Stena Forerunner.

De vrachtcapaciteit zal met dertig procent toenemen en de schepen zullen na de ombouw aan toekomstige efficiëntie-eisen voldoen. De ombouw van beide schepen zal in de loop van 2025 worden afgerond.

“Bij Stena RoRo zien we de investering van de installaties op de Stena Forerunner en Stena Foreteller als een manier om de dienstverlening voor onze vrachtklanten te verbeteren. We streven ernaar om de vrachtcapaciteit te vergroten en tegelijkertijd duurzaamheid in het oog te houden. Dit maakt deel uit van Stena’s identiteit. De ondertekening van het contract met China Merchants Jinling Shipyard is een stap in de goede richting”, zegt Per Westling, Managing Director bij Stena RoRo.

Verbeteringen

In 2023 zijn beide schepen koolstofarmer gemaakt door de schroeven te vervangen, siliconenverf aan te brengen en interceptoren toe te voegen. Het extra vrachtdek zal de koolstof intensiteits-indexfactor verder verlagen en de CO2-uitstoot per vrachteenheid verder verminderen. Na de ombouw zullen de schepen worden ingezet in het routenetwerk van Stena Line.

Duurzame ambities

“De ombouw van de Stena Forerunner en Stena Foreteller past binnen de ambitie om onze CO2-uitstoot te verminderen. Naast het verhogen van de vrachtcapaciteit met 30% op zowel de Stena Forerunner als de Stena Foreteller, grijpen we deze gelegenheid ook aan om te investeren in walstroom aan boord. Bij Stena Line voelen we de noodzaak om te zorgen voor zowel een duurzaam bedrijf als een duurzamer milieu”, zegt Niclas Mårtensson, CEO bij Stena Line.

Een andere recente samenwerking met China Merchants Jinling Shipyard is de bestelling van de twee NewMax hybride schepen voor de Ierse Zee routes van Stena Line. Deze schepen zullen in 2025 worden geleverd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...