Clicky

zondag 19 mei 2024 - 03:49 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBoeing van Corendon krijgt klapband bij landing in Turkije

Boeing van Corendon krijgt klapband bij landing in Turkije [+foto]

ANKARA – Een Boeing 737 van vakantievlieger Corendon Airlines heeft tijdens de landing op een vliegveld bij Antalya een klapband gekregen. Dit was het gevolg van een beschadigd neuslandingsgestel van het toestel, meldt de Turkse minister van verkeer Abdulkadir Uraloglu. De 190 passagiers en crewleden bleven ongedeerd.

Bij zijn bericht op X plaatste de minister ook foto’s van het kapotte landingsgestel. Het incident gebeurde met een toestel dat van Keulen naar het vliegveld Alanya-Gazipasa vloog. “Alle relevante eenheden waren ter plekke en alert. Godzijdank zijn er geen gewonden gevallen onder de 184 passagiers en zes bemanningsleden”, schreef de minister in het bericht.

De Turkse maatschappij Corendon Airlines, die apart staat van het Nederlandse Corendon, schrijft dat er voor zover bekend geen verdere ongelukken zijn gebeurd als gevolg van de problemen met het landingsgestel. Passagiers konden het toestel veilig verlaten via de trappen, staat in de onlineverklaring.

Problemen

Doordat de Boeing 737-8 niet van de landingsbaan kon worden gehaald, moesten andere vluchten uitwijken naar luchthavens in de regio.

Boeing komt de laatste tijd vaak in het nieuws om problemen met zijn vliegtuigen, zoals een losgeschoten deurpaneel bij een vlucht van Alaska Airlines in januari. Een vrachtvliegtuig van het type Boeing 767 moest woensdag nog een noodlanding maken in Istanbul om problemen met het landingsgestel. De Turkse autoriteiten onderzoeken dat incident.

Experts zeiden tegen persbureau Reuters dat gebarsten banden relatief vaak voorkomen en meestal kleine reparaties vereisen. Soms is het wel nodig om langer te speuren naar resten van de band.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...