Transport Online - Milieuzones Straatsburg

Milieuzones - Straatsburg

In Straatsburg en omgeving (Eurométropole de Strasbourg) geldt een tijdelijke milieuzone (ZPA): bij aanhoudende extreme luchtvervuiling mogen alleen voertuigen met een milieusticker 0 t/m 3 de eurometropool in. Voertuigen zonder sticker of met een rode of grijze sticker mogen dan niet rijden.

De eurometropool Straatsburg omvat 33 gemeenten, zie de site van de eurometropool strasbourg.eu/communes.

Let op: De A4 en A35 lopen door de metropole en behoren tot de tijdelijke milieuzone.

Zie voor meer informatie de site van de eurometropool strasbourg.eu/episodes-pollution-certificat-crit-air, de site van het departement Bas-Rhin bas-rhin.gouv.fr/Actualites/Sante/Crit-Air-tout-savoir-sur-la-circulation-differenciee-lors-des-pics-de-pollution (beiden in het Frans) en de brochure in het Engels int.strasbourg.eu/environmental-critair-sticker.

Wie per e-mail of sms op de hoogte wil gebracht worden van de verkeersbeperkende maatregelen in de metropool, kan zich aanmelden via demarches.strasbourg.eu/masques/atmospheric-pollution, zie voor meer informatie en.strasbourg.eu/en/transport-and-environment/air-alert-system.

Het plan is de tijdelijke ZPA met ingang van 1 januari 2021 te vervangen door een permanente lage-emissiezone (ZFE). Voertuigen zonder vignette Crit’Air zullen dan niet meer toegelaten worden. Zie strasbourg.eu/zone-faibles-emissions.

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de ANWB. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions