Clicky

 Milieuzones - Straatsburg

In Straatsburg en omgeving (Eurométropole de Strasbourg) geldt een tijdelijke milieuzone (ZPA): bij aanhoudende extreme luchtvervuiling mogen alleen voertuigen met een milieusticker 0 t/m 3 de eurometropool in. Voertuigen zonder sticker of met een rode of grijze sticker mogen dan niet rijden.

De eurometropool Straatsburg omvat 33 gemeenten, zie de site van de eurometropool strasbourg.eu/communes.

Let op: De A4 en A35 lopen door de metropole en behoren tot de tijdelijke milieuzone.

Zie voor meer informatie de site van de eurometropool strasbourg.eu/episodes-pollution-certificat-crit-air, de site van het departement Bas-Rhin bas-rhin.gouv.fr/Actualites/Sante/Crit-Air-tout-savoir-sur-la-circulation-differenciee-lors-des-pics-de-pollution (beiden in het Frans) en de brochure in het Engels int.strasbourg.eu/environmental-critair-sticker.

Wie per e-mail of sms op de hoogte wil gebracht worden van de verkeersbeperkende maatregelen in de metropool, kan zich aanmelden via demarches.strasbourg.eu/masques/atmospheric-pollution, zie voor meer informatie en.strasbourg.eu/en/transport-and-environment/air-alert-system.

Het plan is de tijdelijke ZPA met ingang van 1 januari 2021 te vervangen door een permanente lage-emissiezone (ZFE). Voertuigen zonder vignette Crit’Air zullen dan niet meer toegelaten worden. Zie strasbourg.eu/zone-faibles-emissions.

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de ANWB. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats