Clicky

maandag 27 mei 2024 - 02:44 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartGrote handhavingsactie op Noordzee door Kustwacht

Grote handhavingsactie op Noordzee door Kustwacht

DEN HELDER – In een georganiseerde en grootschalige operatie van de Kustwacht hebben verschillende diensten samengewerkt om de veiligheid op de Noordzee te versterken. De operatie duurde drie dagen. Alle diensten in het Kustwacht samenwerkingsverband voerden gezamenlijk controles uit: Douane, politie, Koninklijke Marechaussee, Inspectie Leefomgeving en Transport, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Rijkswaterstaat en Staatstoezicht op de Mijnen.

Door middel van gecoördineerde patrouilles en inspecties werden veel verschillende maritieme overtredingen aangepakt. De handhavingsoperatie richtte zich op verschillende onderwerpen, zoals illegale visserij, milieuverontreiniging, smokkel, grensbewaking, scheepvaartveiligheid en andere algemene opsporingstaken.

Samenwerking maakt Noordzee veiliger

“Deze gezamenlijke handhavingsactie toont de kracht van samenwerking tussen verschillende diensten en organisaties binnen de Kustwacht,” aldus Robin van Dalen, Hoofd Operaties van de Kustwacht. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we beter optreden tegen overtredingen en illegale activiteiten en versterken we de veiligheid op de Noordzee.”

Eenheden op zee, in de lucht en aan land

Tijdens de actie werd opgetreden door verschillende eenheden op zee, in de lucht en aan land. Acht schepen namen deel aan de operatie. Vanuit de lucht ondersteunden het kustwachtvliegtuig en de politiehelikopter. En onder water voerde een duikteam van de Douane inspecties uit. De eenheden en acties werden aangestuurd vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Hoewel er dagelijks controles plaatsvinden op de Noordzee, is een grootschalige handhavingsoperatie zoals deze nieuw voor de Kustwacht. De diensten werkten tegelijkertijd samen in nauwe afstemming met elkaar. Tijdens de operatie zijn een aantal processen-verbaal opgemaakt, onder andere op het gebied van visserij.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...