Clicky

maandag 27 mei 2024 - 02:13 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKLM-personeel mag voortaan ook sneakers dragen

KLM-personeel mag voortaan ook sneakers dragen

AMSTELVEEN – KLM-medewerkers mogen binnenkort ook sneakers onder hun uniform dragen tijdens het werk. De meeste vrouwelijke medewerkers dragen nu nog hakken, maar vanaf 6 mei mogen ze ook kiezen voor een sportieve schoen. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van Luchtvaartnieuws. Volgens de vliegtuigmaatschappij zorgt dit voor meer comfort tijdens het werk en draagt het bij aan het welzijn van de medewerkers.

KLM speelt naar eigen zeggen in op de vraag naar comfortabelere werkschoenen. “Sommige collega’s die pumps dragen willen graag een alternatief”, zegt KLM. “Het dragen van sneakers onder een uniform komt steeds vaker voor bij luchtvaartmaatschappijen en past bij de huidige tijd.”

Onder meer stewardessen hebben nu al een keuze in de hoogte van de hak en krijgen het advies om lage hakken te dragen aan boord, laat een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij weten. Voor medewerkers met voetklachten of andere klachten werd al een uitzondering gemaakt.

De medewerkers mogen niet zomaar elke sneaker uit hun kast onder het uniform aantrekken. Zo mogen ze alleen onder een broek sneakers aan en verschilt het per kleur uniform welke kleur sneakers daarbij mogen. De sneakers moeten van glad (imitatie)leer zijn en een witte zool hebben. KLM ontwikkelde ook een eigen schoen in samenwerking met het Nederlandse kledingmerk Filling Pieces.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...