Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 05:45 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVrouw raakt zwaargewond door brand in woning Oosterhout

Vrouw raakt zwaargewond door brand in woning Oosterhout [+foto]

OOSTERHOUT – In een woning in het Brabantse Oosterhout heeft een grote brand gewoed na een explosie. De bewoonster van het pand aan de Langenhof is zwaargewond geraakt. Ze is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Negen huizen werden ontruimd en de bewoners werden in de omgeving opgevangen, meldt de veiligheidsregio.

De brand ontstond rond 23.40 uur en was rond 01.15 uur onder controle. Even voor 02.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Zowel de voor- als achtergevel van het rijtjeshuis raakte zwaar beschadigd. Ook nadat de brand was uitgebroken werd een explosie gehoord. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit en probeerde te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.

De veiligheidsregio vermoedt dat sprake was van een gasexplosie, zwaar vuurwerk of wellicht een combinatie van beide. “Er is geen aanleiding te denken dat het om een aanslag gaat.” De vrouw zou een bekende van de politie zijn, zegt de woordvoerster. De politie liet zaterdagochtend weten het incident te onderzoeken. Over de oorzaak kon nog niets worden meegedeeld.

Burgemeester Mark Buijs is ter plaatse gegaan en heeft gesprekken gevoerd met de bewoners. De bewoners van vijf huizen konden in de loop van de nacht terugkeren. De overige getroffenen zijn elders ondergebracht.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...