Clicky

vrijdag 3 mei 2024 - 20:08 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerNiek Dijkstra Transport overgenomen door KOOY Transport

Niek Dijkstra Transport overgenomen door KOOY Transport

HEERENVEEN – KOOY Transport heeft Niek Dijkstra Transport overgenomen.

“We staan met z’n allen aan de vooravond van de energietransitie, toenemende regelgeving en veiligheidsmaatregelen waarbij schaalvergroting de sleutel is om succesvol te blijven. Bij deze overname ontstaat er een sterk collectief met meer dan honderd trekkende eenheden waarbij dit mogelijk is”, aldus KOOY Transport over de reden van de overname.

“Niek Dijkstra Transport is een mooi bedrijf dat de activiteiten van KOOY Transport goed aanvult. Na de samenvoeging heeft KOOY Transport met standplaats Rotterdam en Heerenveen een perfecte dekking als het gaat om containertransport in Nederland.”

De basis voor het huidige Niek Dijkstra werd gelegd in 1894 door Liekele Dijkstra. Hij vervoerde modder met een praam en toen daarna een motorschip in de vaart kwam werden daar producten als meel, vee en bouwmaterialen aan toegevoegd. Onder de naam L.W. Dijkstra werden, naast een handel in aardappelen en brandstoffen, ook geregelde diensten onderhouden van Buitenpost op Dokkum, Leeuwarden en Groningen. Zoon Wiebe zette het bedrijf voort onder de naam W.L. Dijkstra Transportbedrijf.

In 1952 kwam zoon Niek in het bedrijf. Bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd werden de bedrijven van vader en zoon samengevoegd onder de naam Niek Dijkstra Transport B.V. Daarmee ontstond in 1975 een transportbedrijf met negen wagens, drie van Niek en zes van Wiebe.

Naast bouwmaterialen, werden geconditioneerde goederen en kunststofprofielen vervoerd en werd in het ferryvervoer op Groot Brittannië en Scandinavië gereden.

1985 werd een begin gemaakt met een containerdienst tussen Buitenpost en Rotterdam. Vervoer dat na een moeizame en bescheiden start uit zou groeien tot de belangrijkste activiteit van het transportbedrijf. Als vestigingsplaats vormde Buitenpost in toenemende mate een probleem vanwege de ligging daar in een woonwijk en de beperkte op- en overslagfaciliteiten voor containers. Reden waarom in 2010 werd gekozen voor het centraler gelegen Heerenveen.

Vanaf 1 januari 2008 leidt Jan Dijkstra, achterkleinzoon van stichter Liekele Dijkstra en Nieks jongste zoon, de onderneming, die als Niek Dijkstra Transport B.V. zetelt in Heerenveen en in Rotterdam TCS (Trans Container Services) exploiteert.

Kooy Transport is eveneens specialist in het vervoer van containers over de weg. Kooy Transport is opgericht in 1938. Sinds begin jaren ’70 zijn ze actief in de transport van containers.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS