Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 21:41 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerGeen of minder treinen rond Leeuwarden in juni en juli

Geen of minder treinen rond Leeuwarden in juni en juli

LEEUWARDEN – Spoorbeheerder ProRail werkt tussen 1 juni en 9 juli samen met aannemer Strukton Rail aan het spoor bij station Leeuwarden. Gedurende deze periode rijden er minder en soms geen treinen rond de Friese hoofdstad. Vervoerders Arriva en NS zetten bussen in. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Van 17 juni tot en met 9 juli rijden er geen intercity’s van en naar Leeuwarden. Ook een aantal stoptreinen van Arriva kan dan niet rijden. Er worden bussen ingezet tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, Stavoren en Akkrum. Dat geldt ook voor het eerste weekend van juni. Van 17 juni tot en met 20 juni en op 9 juli rijden er bussen in plaats van treinen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Van 3 juni tot en met 16 juni rijden de treinen gewoon volgens dienstregeling.

De werkzaamheden rond het station vinden zowel ‘s nachts als overdag plaats. Er worden sporen en wissels vernieuwd en gesaneerd, de bovenleiding wordt uitgebreid en er worden service- en opstelsporen gebouwd. Ook worden de drainage en watervoorziening verbeterd. “Het spoor wordt zo robuuster, wat minder onderhoud en minder kans op storingen oplevert”, aldus ProRail.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...