Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:43 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerOM eist half jaar celstraf na mishandeling NS-conducteur Schagen

OM eist half jaar celstraf na mishandeling NS-conducteur Schagen

ALKMAAR – Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar zes maanden gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk geëist tegen twee mannen van 21 en 23 jaar uit Heiloo en Anna Paulowna.

De twee gingen op 13 september vorig jaar in de trein richting Alkmaar bij station Schagen een conducteur te lijf. De NS-beambte werd geslagen, geschopt, gebeten en met een schroevendraaier in zijn hand gestoken. Ook treinreizigers die de man te hulp schoten werden belaagd en kregen klappen.

De geweldsuitbarsting vond plaats toen de conducteur ter hoogte van Schagen wilde controleren of de mannen in het bezit waren van een vervoersbewijs. Hij had op dat moment de indruk dat het tweetal hem ontliep. Toen hij ze aansprak, escaleerde het snel. Beide mannen pleegden daarbij geweld, aldus de officier van justitie.

De aanklaagster stond in haar requisitoir stil bij het toenemende geweld tegen medewerkers in het openbaar vervoer. Zij ging daarbij onder meer in op de actie van afgelopen zaterdag, toen alle treinen, stads- en streekbussen, metro’s en trams om 22.30 uur drie minuten stilstonden, uit protest tegen het geweld waarmee ov-medewerkers regelmatig worden geconfronteerd.

“Hoelang moet het personeel in de trein dit gedrag nog tolereren? Hoelang moeten we dit als samenleving nog tolereren?”, sprak ze.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...