Clicky

 
Transport Online - Rijbewijs AM

Rijbewijs AM

Rijbewijs AM - brommer, scooter, snorfiets, brommobiel

Het rijbewijs AM is verplicht voor het rijden van een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs. Heeft u nog geen rijbewijs A of B dan dient u rijlessen te volgen en een examen aan te vragen voor het rijden van bovengenoemde voertuigen.

Theorie-examen doen voor het rijbewijs AM kan vanaf 15,5 jaar. Rijlessen volgen en praktijkexamen doen kan vanaf 16 jaar. Rijexamen aanvragen voor het rijbewijs AM doet u via het CBR. Ook leest u daar alles over het theorie-examen en praktijkexamen voor het rijbewijs AM.

U heeft op dit moment geen rijbewijs nodig voor het besturen van een bijzondere bromfiets, zoals de Segway, Stint en Trikke. Het ministerie werkt aan nieuwe regels. In de toekomst heeft u misschien wel een rijbewijs nodig voor de besturing van bijzondere bromfietsen.

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de Overheid. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,066

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden