Clicky

maandag 27 mei 2024 - 12:04 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTruck-Toilet BV failliet verklaard

Truck-Toilet BV failliet verklaard

HARDENBERG – Het leek zo mooi; een toilet voor in de vrachtwagencabine. Ideaal voor vrachtwagenchauffeurs die bijvoorbeeld lijden aan een blaas- of darmaandoening. Op dinsdag 16 april kwam er echter een eind aan dit nobele initiatief. Truck-Toilet BV werd, naar nu blijkt, op die dag door de rechtbank van Overijssel failliet verklaard.

In 2021 startten Arend Hendrik Zweers en Herman Ribberink, voormalig vrachtwagenchauffeurs en inmiddels ondernemers, het bedrijf Truck-Toilet.

Het plan lag al een tijdje op de plank en op uitvoering te wachten. De coronacrisis heeft het idee toen in 2021 in een stroomversnelling gebracht. Mede dankzij de problematiek rondom de ontwikkelingen dat vrachtwagenchauffeurs tijdens de coronapandemie bij veel bedrijven geen gebruik van het toilet mochten maken.

De mannen ontwikkelden een toilet die in plaats van de bijrijdersstoel kon worden geplaatst.

“De chauffeur die nodig moet, gaat op het toilet. Legt de afsluitunit over de opvangzak en drukt vervolgens de zitting stevig naar beneden. Voor het gebruik plaatst die de opvangzak op de onderste ring en kan de zitting naar beneden. Na het gebruik legt hij de afsluitunit over de opvangzak en drukt vervolgens de zitting stevig naar beneden. Daarna pakt hij het zakje en gooit het weg.”

“Het is verder geurloos”, benadrukt Ribberink in een interview met Transport Online in 2021. Hoewel er geen chemische substantie in het zakje zit om een frisse omgeving te garanderen.

In dagblad De Stentor vertelt de curator dat het faillissement is aangevraagd door een schuldeiser die niet op tijd betaald kon worden. Volgens Zweers liep het bedrijf goed, hij zegt tegen de krant: “We hadden omzet, het liep redelijk hard. Maar niet hard genoeg. Als we een investeerder hebben, gaan we sowieso verder. We moeten genoeg geld hebben, een buffer.”

Of er een doorstart komt is op dit moment niet bekend.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS