Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 20:34 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerFlexflitser bij vervanging viaduct A16 Rotterdam

Flexflitser bij vervanging viaduct A16 Rotterdam

ROTTERDAM – Vanaf woensdag 1 mei staat er een flexflitser op de A16 nabij knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Vanwege de werkzaamheden rondom het vervangen van een viaduct over de Hoofdweg, geldt er op de A16 richting Dordrecht een maximumsnelheid van 70 km/uur.

Rijkswaterstaat vervangt in 2024 en 2025 het viaduct in de A16 over de Hoofdweg nabij het knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Om het viaduct te kunnen vervangen, wordt de A16 richting Dordrecht ter hoogte van het viaduct tijdelijk verlegd. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk blijven doorrijden.

Vanwege de versmalde rijstroken is de maximumsnelheid op de A16, richting Dordrecht ter hoogte van de tijdelijke wegverlegging, verlaagd naar 70 km/uur. De flexflitser handhaaft 24/7 op de maximale snelheidslimiet.

Door uitbreiding van het aantal flexflitsers, handhaaft het OM steeds op meer locaties de maximumsnelheid. Zo staat er ook een flexflitser bij werkzaamheden op de A7 ter hoogte van Purmerend.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Code geel in vier provincies voor ‘stevige onweersbuien’

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor 'stevige onweersbuien' in de namiddag en avond in Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Overijssel. Voor de provincies is...