Clicky

woensdag 15 mei 2024 - 02:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsScania gaat nieuw multifunctioneel pand bouwen in Zwolle

Scania gaat nieuw multifunctioneel pand bouwen in Zwolle

BREDA/ZWOLLE – Aan de Gasthuisdijk in Zwolle gaat Scania een nieuw pand realiseren waarin zowel Scania Nederland, Scania Production Zwolle als Scania Logistics Netherlands onderdak krijgen.

Scania Nederland verhuist haar Central Delivery Workshop (CDW) van de locatie Kleefstraat naar de Gasthuisdijk. Scania Production Zwolle breidt op de nieuwe locatie haar Fit For Use activiteiten uit en Scania Logistics Netherlands neemt voor haar warehousing 10.000 m2 nieuwe ruimte in gebruik.

Onlangs verleende de gemeente Zwolle de vergunning voor de nieuwbouw.

Op een perceel van ca. 45.000 m2 gaat een pand gebouwd worden met een oppervlakte van 25.000 m2. Naast goede werkfaciliteiten en bereikbaarheid voor de medewerkers, speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol. Elk nieuw Scania pand moet, volgens bedrijfsstandaard, zoveel mogelijk energieneutraal opereren en maximaal CO2 reduceren; dat geldt ook voor de nieuwe Scaniavestiging in Zwolle.

Het nieuwe pand zal worden uitgerust met de nieuwste technologieën om het pand te verwarmen, te ventileren, te verlichten en van water te voorzien. Zonnepanelen, LED-verlichting, moderne vloerverwarming en energiezuinige werkplaatsuitrusting zijn slechts enkele voorbeelden van de duurzame oplossingen waarvoor gekozen zal worden.

Scania Zwolle

De nieuwe Central Delivery Workshop (CDW) van Scania Nederland zal 10.000 m2 van het nieuwe pand in beslag nemen. De CDW is thans gevestigd aan de Kleefstraat te Zwolle – als onderdeel van de Scania dealervestiging aldaar – maar op die locatie bestaat geen mogelijkheid om het pand uit te breiden om de noodzakelijke groei mogelijk te maken.

Bovendien biedt een locatie, dichter gelegen bij de productiefaciliteiten aan de Russenweg, de mogelijkheid om onnodige kilometers over de A28 te voorkomen. Dit is niet alleen efficiënter, maar reduceert ook de uitstoot van CO2 en eventuele congestie van de snelweg. De CDW zal op de nieuwe locatie gebruik maken van de reeds bestaande parkeervoorziening voor trucks.

In de CDW worden de trucks ná de productie in de fabriek gereedgemaakt voor de aflevering aan de eindklant via de Nederlandse Scania dealervestigingen. Op dit ogenblik biedt de CDW werk aan circa 70 fulltimers.

Scania Production Zwolle, de grootste assemblage fabriek van Europa, voert ook specifieke klantwensen uit (Fit For Use activiteiten) aan het voertuig. Hiervoor is op het terrein van Scania Production aan de Russenweg onlangs al extra ruimte gerealiseerd, maar door groei van deze vraag is verdere uitbreiding noodzakelijk. Op deze locatie zal hiervoor 5.000 m2 extra ruimte worden gecreëerd.

Scania Logistics Netherlands regisseert de logistieke stromen van alle onderdelen voor Scania wereldwijd. De logistieke hub in Nederland stuurt de Centraal-Europese en intercontinentale leveranciers aan vanuit Zwolle en Hasselt (Ov). Door de groei van Scania is er meer capaciteit benodigd voor het regisseren van de supply chain.

Scania Nieuwbouw Zwolle

Daarnaast neemt de vraag naar deze dienstverlening ook vanuit andere merken in de Traton groep toe. Hierdoor ontstaan er meer continentale en intercontinentale logistieke stromen. Op de huidige locaties is deze groei lastig te realiseren. In het nieuwe pand breidt het bedrijf haar faciliteiten uit met extra 10.000 m2 warehousing.

Op de nieuwe locatie zal, met alle activiteiten, werk zijn voor circa 200 fulltimers. Hierin zijn extra werknemers opgenomen vanwege de groei van de activiteiten. Het nieuwe pand zal in het tweede kwartaal 2025 in gebruik worden genomen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ryanair sluit basis op luchthaven Bordeaux na tariefconflict

BORDEAUX - De Ierse budgetmaatschappij Ryanair sluit zijn basis op de luchthaven in de Franse stad Bordeaux. Het bedrijf van topman Michael O'Leary kon...