Clicky

maandag 27 mei 2024 - 03:03 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerOpnieuw meerdere overtredingen tijdens controle gevaarlijke stoffen

Opnieuw meerdere overtredingen tijdens controle gevaarlijke stoffen [+foto’s]

Dinsdag heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) samen met de RDW veertien vrachtwagens die geladen waren met gevaarlijke stoffen gecontroleerd. Tijdens deze inspecties werd gecontroleerd op het ADR, de technische staat van het voertuig en de rij -en rusttijden.

De volgende zaken zijn onder andere door de ILT geconstateerd:

Een tankwagen gevuld met een aardoliedestillaat (UN1268), die net geladen was in Rotterdam, is stilgezet. De oplegger had twee gladde banden en een scheur in het chassis. De inhoud wordt onder toezicht van de ILT overgepompt.

Het certificaat van goedkeuring van de oplegger is ingenomen en zal worden overgedragen aan de bevoegde autoriteit van het land van uitgifte. Ook werd vastgesteld dat de chauffeur de normale wekelijkse rust in de vrachtwagen had doorgebracht. Hiervoor is een boeterapport opgemaakt.

Foto: ILT

Bij een tankwagen gevuld met een milieugevaarlijke stof (UN3082) werd bij de controle direct zichtbaar dat restanten van de stof aan de buitenzijde van de wagen zaten. Deze wagen is aan de buitenzijde gereinigd en de vuller heeft een waarschuwing gekregen.

Een andere vrachtwagen vervoerde een lege ongereinigde tankcontainer van ethanolamine (UN2491). Hierbij bleek dat er een scheur in een hulpbalk van het chassis van de oplegger zat, geen vervoersdocument was opgemaakt, de be-/ontluchtingsinrichtingen niet correct waren gesloten en dat de bouten van één van de drie afsluiters loszaten. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt, meldt de ILT.

Verder zijn er waarschuwingen gegeven voor diverse overtredingen met betrekking tot de informatie op vervoersdocumenten, verlopen keuringstermijn van een brandblusser en een schriftelijke instructie in een taal die niet begrijpelijk was voor de chauffeur.

Ook is een boeterapport opgemaakt voor geen handmatige invoer van de tachograaf.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...