Clicky

 
Transport Online - Milieuzones Italië

Milieuzones Italië

Om luchtvervuiling tegen te gaan hebben veel Italiaanse steden en sommige regio's een milieuzone ingesteld, de zogenaamde Zona a Traffico Limitato (ZTL).

ZTL: zona a traffico limitato

Veel Italiaanse steden hebben een verkeersluwe zone ingesteld, de zogenaamde Zona a Traffico Limitato (ZTL). In de meeste steden strekt de ZTL zich uit over het centrum en de historische binnenstad.

Alleen vergunninghouders mogen een ZTL in, ander verkeer alleen op bepaalde tijden.

De regels zijn complex, ze verschillen per stad en de boetes op overtredingen zijn hoog. In sommige plaatsen zijn motor- en bromfietsen vrijgesteld, in andere niet.

Advies: Wie niet per se binnen de zone hoeft te zijn met de auto, kan beter buiten de zone parkeren en op een andere manier de zone ingaan, bijvoorbeeld te voet, met het openbaar vervoer of met een taxi. Controle vindt meestal plaats door middel van camera's.

Anders dan in milieuzones in andere landen zijn geen stickers vereist in de Italiaanse zones.

Let op: Rijd niet argeloos achter een vergunninghouder een ZTL in.

Een ZTL wordt aangegeven met een verbodsbord zona traffico limitato. Op extra borden staan specifieke regels zoals voor wie of op welke tijden de afsluiting niet geldt.

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de ANWB. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden