Clicky

zondag 16 juni 2024 - 04:39 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerBestelwagen 300 meter vooruit geduwd door trein, bestuurder omgekomen

Bestelwagen 300 meter vooruit geduwd door trein, bestuurder omgekomen [+foto’s]

UHLDINGEN-MÜLHOFEN – Woensdagochtend net na 08:00 uur vond er op de overweg Untermaurach tussen het Duitse Überlingen-Nussdorf en Oberuhldingen, een ernstige aanrijding plaats tussen een trein die van Überlingen richting Friedrichshafen reed en een bestelwagen die op de onbeveiligde overweg stond. Als gevolg van de botsing was de chauffeur van de bestelwagen op slag dood en werd uit zijn voertuig geslingerd.

De brandweer trof de bestelwagen bekneld aan onder de trein, omdat de trein het voertuig zo’n 300 meter vooruit had geduwd. Er zaten behalve de bestuurder geen andere mensen in het busje.

De passagiers van de trein en het spoorwegpersoneel raakten bij het ongeval niet gewond.

Foto: Duitse Politie

De locatie lag direct onder de kloosterkerk van Birnau en was alleen via een smalle boerenweg te bereiken. Vijftig passagiers werden door de brandweer via een reddingsplatform uit de trein geëscorteerd en in een bemanningswagen naar de halte Birnau aan de B31 gebracht, waar ze hun reis met vervangend spoorvervoer konden voortzetten.

Foto: Duitse Politie

De politie is begonnen met onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval. De brandweer was tot 12.00 uur met 32 ​​hulpverleners en acht voertuigen ter plaatse.

Foto: Duitse Politie

Tijdens de operationele maatregelen en daarna werd de Bodensee Belt-spoorlijn voor onbepaalde tijd gesloten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...