Clicky

vrijdag 14 juni 2024 - 15:59 uur
Home Blog

Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen start bouwfase 6 en bouwt aan de toekomst

HEERENVEEN – Dinsdag 18 juni 2024 wordt om 16.00 uur de eerste paal geslagen door de oprichter van het bedrijf Dhr. Anne Bakker. “We zullen een nieuw hoogwaardig en duurzaam Food-Grade warehouse realiseren hetgeen ruimte biedt aan 30.000 pallets extra opslag”, aldus Nic Bakker.

In 1998 vestigde Bakker Transport & Warehousing zich als eerste logistieke dienstverlener op industrieterrein de Kavels aan de Venus 8 te Heerenveen. Sterke groei en recentelijke uitbreidingen maakt dat we zijn aangekomen bij bouwfase 6 op de locatie Komeet 7, aangrenzend op onze bestaande panden.

Het nieuwe te realiseren Food-Grade warehouse omvat een kavel van 22.500 m2 waarvan 12.500 m2 bebouwd met een hoogte van 13 meter. Het zal ultra modern ingericht worden met 5.000 m2 koelhuizen en 7.500 m2 aan droge opslagcapaciteit voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van temperatuurbeheersing, rijdende stellingen en zonnepanelen. Dit kenmerkt het duurzame karakter van de organisatie en voldoet aan alle eisen omtrent onze certificeringen en voedselveiligheid.

Voor Bakker is dit een bijzonder project. Het bedrijf kiest er wederom voor om zelfstandig als hoofdaannemer op te treden. Oprichter Anne Bakker heeft afgelopen jaar besloten een stapje terug te doen, waarbij hij “het stokje” heeft overgedragen aan Nic Bakker en Anke Huitema-Bakker.

Het is zeer bijzonder voor de heer Anne Bakker om Bouwfase 6 als project nog te kunnen doen, waarbij hij zelfstandig als hoofdaannemer optreedt. Recente acquisities in de wereldmarkt hebben er toe geleid om de nieuwbouw en aanleg van infrastructuur te realiseren.

“Bouwfase 6 maakt dat we onze nieuwe (potentiële) opdrachtgevers kunnen verwelkomen en innovatieve stappen richting de toekomst kunnen zetten. Zo wordt een laadplein ten behoeve van de elektrificatie van ons wagenpark hiermee ook een feit. Na realisatie van de nieuwbouw beschikken we over 45.000 m2 opslag en 90.000 palletplaatsen”, aldus Nic Bakker.

Formerende partijen komen bijeen voor spoedoverleg

formerende partijen

DEN HAAG – De leiders van de PVV, VVD, NSC en BBB komen vrijdagmiddag bijeen voor spoedoverleg, meldden ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf. Het onverwachtse overleg is nodig omdat VVD-leider Dilan Yeşilgöz eerder op de dag scherpe kritiek uitte op de voordracht van PVV’er Marjolein Faber tot beoogd minister van Asiel en Migratie.

Yeşilgöz heeft moeite met eerdere uitspraken van Faber en de toon die zij over het algemeen bezigt. De VVD-leider vraagt zich hardop af of die wel “matcht” met het ambt van minister. Faber staat bekend om haar vergaande uitspraken. Zo sprak zij eerder over “omvolking” in de Eerste Kamer. Ook noemde zij het kabinet “een vijfde colonne”, oftewel een groep die heimelijk de staat ondermijnt, in een debat. Verder wilde Faber dat de islam zou verdwijnen uit Nederland. Faber raakte ook in opspraak toen haar zoon duizenden euro’s verdiende met het maken van websites voor de PVV.

Donderdag moest PVV-leider Geert Wilders de voordracht van Gidi Markuszower voor die post intrekken, omdat die niet door de screening van de AIVD was gekomen. Volgens sommige media was Wilders eerder gewaarschuwd door andere coalitieleiders over de benoeming van Markuszower.

Personele problemen

De ophef over Faber en Markuszower past in een reeks van personele problemen van Wilders deze formatie. Allereerst bleek dat zijn aangestelde verkenner Gom van Strien zich mogelijk publiek geld had toegeëigend en er een aangifte tegen hem lag voor omkoping en oplichting. De FIOD heeft inmiddels een inval gedaan in Van Striens woning.

Daarna moest Wilders er genoegen mee nemen dat hij niet zelf premier werd, maar iemand anders. Yeşilgöz en Omtzigt wilden niet dat hij premier werd, vanwege zijn eerdere uitspraken en opstelling. Afgesproken werd dat alle vier de partijleiders van de coalitie in de Kamer zouden blijven.

Informateur en later beoogd premier Ronald Plasterk bleek ook verwikkeld te zijn in een integriteitskwestie. Ook hij werd ervan beschuldigd zich te hebben verrijkt met publiek onderzoeksgeld toen hij onderzoek deed bij het Amsterdam UMC en daar een patent op aanvroeg. Plasterk trok zich terug, waarna Wilders uiteindelijk bij Dick Schoof uitkwam als premier.

Oekraïne onderschept vrachtwagen met tientallen die land ontvluchtten

KYIV – De Oekraïense grenswacht heeft een vrachtwagen onderschept met tientallen mannen die het land probeerden te ontvluchten. Mannen tussen de 18 en 60 jaar mogen het land niet verlaten omdat ze kunnen worden opgeroepen om te vechten tegen de Russen.

De grenswacht in de regio Odesa, grenzend aan Moldavië en Roemenië, meldt dat er 41 Oekraïense burgers in een truck zaten die bedoeld was voor graantransport. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De twee “smokkelaars” die de vluchtpoging zouden hebben georganiseerd worden strafrechtelijk vervolgd.

De Oekraïense autoriteiten lieten in het midden waarom de mannen het land probeerden te verlaten. In april nam het parlement een nieuwe mobilisatiewet aan waardoor het mogelijk wordt meer mensen op te roepen. De krijgsmacht kampt met een tekort aan manschappen en wil met de maatregel de Russen beter partij bieden. Op Oekraïense sociale media circuleren geruchten dat rijke Oekraïners met steekpenningen hun mobilisatie proberen te ontlopen.

Franse minister van Financiën waarschuwt voor financiële crisis

Bruno Le Maire

PARIJS – De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire waarschuwt dat de op een na grootste economie van de eurozone in een financiële crisis terecht dreigt te komen als extreemrechts de komende parlementsverkiezingen wint.

De politieke onzekerheid in Frankrijk is flink toegenomen door de verrassende aankondiging van president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen in het land uit te schrijven.

Macron schreef de verkiezingen uit omdat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen. De rechtse partij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen kreeg twee keer zo veel stemmen als de partij van de president. Uit opiniepeilingen blijkt dat de eurosceptische RN ook op koers ligt om de parlementsverkiezingen van 30 juni en 7 juli te winnen.

De RN roept op tot een protectionistisch ‘Frankrijk eerst’ economisch beleid. Ook heeft de partij het terugdringen van de kosten van levensonderhoud tot een topprioriteit van haar campagne gemaakt, met de belofte de elektriciteitsprijzen en de btw op gas te verlagen. Daarnaast wil RN de overheidsuitgaven verhogen, ondanks de aanzienlijke staatsschulden van het land.

Meerdere geïnteresseerden in overname failliet Scotch & Soda

HOOFDDORP – Meerdere partijen hebben interesse getoond om de failliete kledingketen Scotch & Soda over te nemen. Dit meldt curator Michel Moeijes vrijdag, twee dagen na het faillissement. Het zijn er “een aantal, niet vreselijk veel”, zegt hij.

Hoe serieus de interesse is, is volgens hem nog moeilijk te zeggen. “Dat kan ik pas aangeven als er bedragen zijn, maar daar zijn we nog niet.” Om hoeveel geïnteresseerden het gaat, wil hij niet kwijt. Vrijdagmiddag zijn er weer gesprekken.

Een eventuele doorstart moet wat hem en medecurator Abslem Ourhris betreft volgende week rond zijn. “Anders wordt een doorstart steeds lastiger, want mensen zitten in onzekerheid. Hoe langer het duurt, hoe meer mensen ontslag nemen en ergens anders gaan werken”, legt Moeijes uit. Hetzelfde zou gelden voor de leveranciers van Scotch & Soda.

Flinke files op wegen richting Duitsland door identiteitscontroles

DEN HAAG – Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

Op de A12 vanaf Arnhem stond op dat moment 13 kilometer file met een vertraging van bijna anderhalf uur. Reizigers vanuit Venlo moesten op de A67 rekening houden met een halfuur extra reistijd en ook op de N280 vanaf Roermond was het druk.

Rijkswaterstaat had reizigers die naar Duitsland gingen al gewaarschuwd voor de drukte bij grensovergangen en geadviseerd op tijd te vertrekken.

Normaal gesproken vinden geen grenscontroles plaats omdat zowel Nederland als Duitsland tot de Schengenzone behoort. Maar vanwege het EK mag de Duitse politie tijdelijk identiteitscontroles uitvoeren.

Risico’s voor scheepvaart bij inrichting Noordzee onvoldoende in beeld

Foto: Onderzoeksraad voor de Veiligheid

DEN HAAG – Scheepvaartroutes, windparken en olieplatforms dringen op de Noordzee om ruimte. De groei van het aantal vaste objecten brengt risico’s met zich mee voor de scheepvaart. Deze risico’s zijn niet voldoende in beeld. Dit blijkt uit het rapport ‘Schipperen met Ruimte, Beheersing van scheepvaartveiligheid op een steeds vollere Noordzee’ van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Al bij windkracht 6 kunnen windgevoelige schepen, zoals grote containerschepen, op de Noordzee in de problemen komen. Zij hebben dan te weinig ruimte om in geval van nood rond te draaien. De huidige noodsleepboten kunnen de schepen in problemen niet altijd assisteren.

Beschouw Noordzee meer als één geheel

Om nare verrassingen voor de scheepvaart en het milieu in de toekomst te voorkomen, beveelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat aan om de risicobeheersing van scheepvaartveiligheid op orde te brengen. Bij het maken van keuzes over de inrichting moet de Noordzee als één geheel beschouwd worden en Nederland samenwerken met de zes andere Noordzeelanden.

‘Noordzee als industriegebied’

Erica Bakkum, raadslid: “De bedrijvigheid op de Noordzee laat zich vergelijken met een industriegebied. De Onderzoeksraad heeft simulaties uitgevoerd. Daaruit blijkt dat grote schepen zwaar in de problemen kunnen komen onder vaak voorkomende omstandigheden. We lopen risico’s met de huidige en geplande inrichting van de ruimte. Er moet meer inzicht komen in deze risico’s. Scheepvaartveiligheid moet nadrukkelijker worden meegewogen bij keuzes over de inrichting van de Noordzee, zeker als we de toekomstige ontwikkelingen in de scheepvaart en windparken in ogenschouw nemen. Dit kan door geplande activiteiten beter op elkaar af te stemmen of zelfs te verplaatsen en door betere internationale samenwerking over het vastleggen van vaarroutes.”

Bulkcarrier in problemen was aanleiding voor onderzoek

De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt met het rapport ‘Schipperen met Ruimte, Beheersing van scheepvaartveiligheid op een steeds vollere Noordzee’ nadat de Maltese bulkcarrier Julietta D tijdens de storm Corrie begin 2022 in de problemen kwam. De bulkcarrier raakte op drift richting de Nederlandse kust, en raakte daarbij eerst een ander schip en daarna twee constructies van een windpark in aanbouw.

Stellantis overweegt minder stekkerauto’s te maken in China

Carlos Tavares

AMSTERDAM – Stellantis overweegt de productie van sommige elektrische automodellen van zijn Chinese partner Leapmotor te verplaatsen van China naar Europa. De mogelijke verschuiving is het gevolg van de hogere importheffing die de Europese Unie dreigt in te voeren op stekkerauto’s uit China.

Volgens topman Carlos Tavares van de Frans-Italiaans-Amerikaanse autofabrikant die in Nederland is gevestigd, wil het bedrijf daarmee mogelijke extra kosten vermijden. Vorige maand zei Tavares al dat de fabriek in het Poolse Tychy, waar momenteel de Jeep Avenger wordt gemaakt, een potentiële locatie kan zijn voor het bouwen van de modellen van Leapmotor. Stellantis is naast Jeep eigenaar van automerken als Opel, Peugeot, Chrysler en Fiat.

De Europese Commissie maakte deze week bekend vanaf 4 juli de importheffingen voor in China gemaakte elektrische auto’s te willen verhogen tot ruim 38 procent. Volgens Brussel bedrijft China namelijk oneerlijke concurrentie door eigen fabrikanten te subsidiëren, waardoor de autoprijzen kunstmatig laag worden gehouden. De invoerheffing op Chinese auto’s ligt nu nog op 10 procent.

Brussel wil nog wel met Beijing in gesprek om een oplossing te vinden voor het handelsconflict. China waarschuwde al dat het land mogelijk een aanklacht zal indienen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de geplande nieuwe EU-importtarieven en dreigt met tegenmaatregelen te komen. Ook probeert de Duitse regering naar verluidt de hogere importheffingen op Chinese elektrische auto’s nog van tafel te krijgen of op zijn minst af te zwakken. Duitsland wil daarmee een handelsoorlog met China, een belangrijke afzetmarkt voor de grootste economie van Europa, voorkomen.

OM eist drie jaar cel in zedenzaak tegen Ali B

Ali-B

HAARLEM – In de zedenzaak tegen Ali B heeft het Openbaar Ministerie vrijdag een celstraf van drie jaar tegen de rapper geëist. De 42-jarige artiest wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

Volgens het OM is de rapper schuldig aan twee verkrachtingen en twee aanrandingen. “Uit het dossier komt het beeld naar voren van een dominant en manipulatief persoon, die geen nee accepteert”, zei de aanklaagster in de rechtbank in Haarlem.

“Er is geen enkele sprake van wroeging. Hij is alleen maar bezig met zijn eigen hachje te redden.”

Bushalte

De voormalige kandidaat van The Voice of Holland Jill Helena deed aangifte van aanranding in mei 2018. Ze zou in de auto zijn meegenomen naar een afgelegen bospad, waar ze de rapper volgens de aanklacht moest aftrekken.

De tweede aangifte is afkomstig van een vrouw die zegt in augustus 2018 door Ali B te zijn verkracht en aangerand tijdens een schrijverskamp in Heiloo. Het OM presenteerde donderdag een belangrijke getuige, die het slachtoffer bij een bushalte in Heiloo vond en haar hoorde vertellen dat ze verkracht was in een huis waar Ali B was.

Onwerkelijk

Tot slot heeft Ellen ten Damme bij de politie verklaard in april 2014 verkracht te zijn door Ali B in een hotel in de Marokkaanse stad Meknes, rond tv-opnames voor het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan.

Ali B ontkent alle beschuldigingen. Eerder deze week erkende hij te hebben geflirt en gezoend met Ellen ten Damme, maar noemde hij de vermeende verkrachting verzonnen en onwerkelijk.

Twee doden bij explosies in parkeergarage Zwitserse Nussbaumen [+video]

Zurich

NUSSBAUMEN – Twee personen zijn om het leven gekomen en elf lichtgewond geraakt bij diverse explosies en een brand in een ondergrondse parkeergarage in het Zwitserse Nussbaumen, vlak bij Zürich, aldus de politie in een persverklaring vrijdag.

De schade is aanzienlijk. De brand heeft zich volgens de politie uitgebreid naar een verdieping boven de parkeergarage. Er is een honderdtal mensen geëvacueerd.

Volgens de Neue Zürcher Zeitung bestaat er instortingsgevaar in sommige delen van het gebouw en kunnen deze mensen vooralsnog niet terugkeren.

Het zou om een ongeluk gaan waarvan de exacte omstandigheden nog niet bekend zijn. Vooralsnog sluit de politie een aanslag of andere misdaad uit.

ILT ziet tijdens controle dat vrachtwagenchauffeur tunnelverboden negeert [+foto’s]

ROTTERDAM – Gisteren, donderdag 13 juni, controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tien vrachtwagens op de controle locatie aan de Tweedweg in Rotterdam. Tijdens deze inspecties werd gecontroleerd op het vervoer van gevaarlijke stoffen, de rij- en rusttijden en of de vrachtwagens niet waren overbeladen.

Eén van de inspecteurs zag in tegengestelde richting een vrachtwagen met een tankcontainer met een zeer brandbare vloeistof (UN1989) door de Botlektunnel rijden, terwijl dit niet was toegestaan. Vervolgens is de inspecteur achter de vrachtwagen aan gegaan teneinde deze staande te houden.

Toen de vrachtwagen in het zicht kwam, werd vervolgens nog een tunnelverbod genegeerd en reed de vrachtwagen door de Heinenoordtunnel. Het bleek dat de chauffeur het tunnelverbod negeerde in opdracht van zijn werkgever, omdat op de oorspronkelijke route een politiecontrole gaande was.

Hiervoor wordt ook tegen de werkgever proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de controle werd onder meer een overbelading van de derde as van de oplegger waarmee een tank gevuld met een bijtende stof (UN2531) werd vervoerd. Tevens was een luchtbalg van een as kapot. Voor beide overtredingen is tegen de chauffeur proces-verbaal opgemaakt. Deze combinatie mocht niet meer verder, aldus de ILT op X.

Ook werd een lege ongereinigde tank van een brandbare vloeistof (UN1247) gecontroleerd, waarbij de eerste en de derde afsluiter van de bodemopening van de tank open stonden. Op de bovenzijde van de tank stond de aansluiting van de dampretourleiding open.

Een schikkingsvoorstel van € 500 is ter plaatse door de chauffeur betaald. Eveneens wordt tegen de losser van de tank en de belader van de tank op het chassis van de chauffeur proces-verbaal opgemaakt.

Een waarschuwing is gegeven voor het ontbreken van de vermelding “Lege transporttank, laatste lading” op het vervoersdocument.

Eén combinatie die een container vervoerde beladen met 20 IBC’s gevuld met een giftige stof (UN 3288) had een onvolledige omschrijving van de gevaarlijke stof op het vervoersdocument. De chauffeur was wel in het bezit van de juiste informatie, maar die stond in zijn telefoon.

Dit mag alleen als het duidelijk is waar deze informatie in de telefoon staat en deze vrij toegankelijk is voor de handhavende instanties of de hulpdiensten en dat was hier niet het geval, zegt de ILT op X. Een schikkingsvoorstel van €250 is door de chauffeur direct betaald.

Tot slot zijn er waarschuwingen gegeven voor onjuiste stuwage en het ontbreken van een wielkeg in de uitrusting.

Yeşilgöz: ook zorgen om ‘niet onomstreden’ PVV-kandidaat Faber

Faber

DEN HAAG -VVD-leider Dilan Yeşilgöz heeft ook twijfels over de nieuwe kandidaat-minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) die de PVV naar voren heeft geschoven. Faber is “niet onomstreden”, aldus Yeşilgöz. Die zorgen heeft ze tegenover PVV-leider Geert Wilders en de formateur geuit, zegt ze vrijdag voor de ministerraad.

De VVD-voorvrouw spreekt over de felle houding van Faber, die vaak flink uithaalt in debatten. Het “gaat ook over eerder gedane uitspraken en de toon”, waarvan Yeşilgöz zich afvraagt of het “matcht met het ambt”. “Dan is het logisch dat je dat neerlegt bij degene die erover gaat.” Ze wil niet aangeven om welke uitspraken het precies gaat.

Faber kwam de afgelopen jaren meerdere keren in opspraak. In 2019 twitterde ze dat de dader van een steekpartij in Groningen ‘volgens betrouwbare bron’ een Noord-Afrikaans uiterlijk en een aversie tegen bier had. Dat kwam totaal niet overeen met getuigenverklaringen. Faber, toen Eerste Kamerlid, hield vol dat haar tweet klopte.

In 2015 kwam naar buiten dat ze met PVV-fractiegeld het bedrijfje van haar zoon had betaald voor het beheer van de website van de PVV Gelderland. Later bleek Fabers zoon ook de website voor de PVV-fractie in de Eerste Kamer te hebben gemaakt. De kwestie had uiteindelijk geen politieke gevolgen voor haar.

Faber is de nieuwe kandidaat voor de nieuwe post van Asiel en Migratie nadat de kandidatuur van Gidi Markuszower was ingetrokken. Dit gebeurde vanwege het onderzoek van de veiligheidsdienst naar hem.

Donderdag kreeg Yeşilgöz kort van Wilders te horen dat Markuszower vanwege de inhoud van het AIVD-onderzoek naar hem geen kandidaat-minister meer was. Wat daarin precies naar boven is gekomen, is niet bekend. Wel is bekend dat de AIVD hem jaren geleden als “integriteitsrisico” bestempelde. Hij zou banden hebben met buitenlandse inlichtingendiensten, vermoedelijk de Israëlische Mossad, meldden media toen. Wilders haalde Markuszower vervolgens van de kieslijst.

Later werd de trouwe PVV’er desondanks Eerste Kamerlid en vervolgens Tweede Kamerlid. Kamerlid Markuszower is ook ooit opgepakt voor verboden wapenbezit.

Twee doden aangetroffen in woning in Doetinchem

DOETINCHEM – De politie heeft donderdag in een woning in Doetinchem twee overleden personen aangetroffen.

De lichamen werden rond half 5 in een woning ter hoogte van de Stadsheidelaan aangetroffen, meldt de politie.

De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Pierre van Diesen nieuwe CEO DB Schenker in Benelux

TILBURG – Per 17 juni neemt Pierre van Diesen de positie van CEO bij DB Schenker Benelux over, en volgt daarmee Jaap Bruining op.

Van Diesen heeft meer dan 25 jaar managementervaring in de transport- en logistieke sector, waarvan ruim 17 jaar bij DB Schenker. Met zijn sterke operationele achtergrond in Landtransport neemt hij uitgebreide ervaring mee naar deze functie.

Pierre van Diesen: “De timing van mijn stap in de rol van CEO is met gemengde gevoelens, gezien het recente overlijden van mijn voorganger Jaap Bruining. Mijn primaire focus zal liggen op het waarborgen van continuïteit in deze dynamische marktsituatie, om stabiliteit te behouden en onze organisatie verder te ontwikkelen.”

In de Benelux – met ongeveer 3.500 medewerkers en 28 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren – biedt DB Schenker met zijn wereldwijde en Europese netwerk volledig geïntegreerde diensten aan op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, special logistics, contractlogistiek en supplychainmanagement.

 

Canadees uit China bekent diefstal bedrijfsgeheimen Tesla

Tesla

CENTRAL ISLIP – Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

De Canadees werd in de val gelokt door FBI-agenten die zich voordeden als zakenmensen. Zijn Chinese medeverdachte is nog voortvluchtig. Beiden werkten bij het in Ontario gevestigde Hibar Systems, een fabrikant van batterijen en pompsystemen die in 2019 door Tesla werd gekocht.

Volgens de rechtbank verliet de Canadees het bedrijf een jaar na de overname door Tesla om zich aan te sluiten bij een door zijn Chinese medeverdachte opgericht bedrijf dat dezelfde technologie produceert. De twee mannen zouden onder meer tekeningen van automatische pompen en assemblagelijnen voor batterijen hebben gestolen.

LAATSTE NIEUWS