Clicky

woensdag 24 juli 2024 - 05:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerOekraïne onderschept vrachtwagen met tientallen die land ontvluchtten

Oekraïne onderschept vrachtwagen met tientallen die land ontvluchtten

KYIV – De Oekraïense grenswacht heeft een vrachtwagen onderschept met tientallen mannen die het land probeerden te ontvluchten. Mannen tussen de 18 en 60 jaar mogen het land niet verlaten omdat ze kunnen worden opgeroepen om te vechten tegen de Russen.

De grenswacht in de regio Odesa, grenzend aan Moldavië en Roemenië, meldt dat er 41 Oekraïense burgers in een truck zaten die bedoeld was voor graantransport. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De twee “smokkelaars” die de vluchtpoging zouden hebben georganiseerd worden strafrechtelijk vervolgd.

De Oekraïense autoriteiten lieten in het midden waarom de mannen het land probeerden te verlaten. In april nam het parlement een nieuwe mobilisatiewet aan waardoor het mogelijk wordt meer mensen op te roepen. De krijgsmacht kampt met een tekort aan manschappen en wil met de maatregel de Russen beter partij bieden. Op Oekraïense sociale media circuleren geruchten dat rijke Oekraïners met steekpenningen hun mobilisatie proberen te ontlopen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook de 500ste oplegger van NVO is een Schmitz Cargobull

ZUIDBROEK - De Noordelijke Vervoer Organisatie in het Groningse Zuidbroek ontving onlangs oplegger nummer 500. Het gaat hierbij om een compleet uitgeruste Schmitz Cargobull...
×