Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 17:06 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsBakker Transport & Warehousing in Heerenveen start bouwfase 6 en bouwt aan...

Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen start bouwfase 6 en bouwt aan de toekomst

HEERENVEEN – Dinsdag 18 juni 2024 wordt om 16.00 uur de eerste paal geslagen door de oprichter van het bedrijf Dhr. Anne Bakker. “We zullen een nieuw hoogwaardig en duurzaam Food-Grade warehouse realiseren hetgeen ruimte biedt aan 30.000 pallets extra opslag”, aldus Nic Bakker.

In 1998 vestigde Bakker Transport & Warehousing zich als eerste logistieke dienstverlener op industrieterrein de Kavels aan de Venus 8 te Heerenveen. Sterke groei en recentelijke uitbreidingen maakt dat we zijn aangekomen bij bouwfase 6 op de locatie Komeet 7, aangrenzend op onze bestaande panden.

Het nieuwe te realiseren Food-Grade warehouse omvat een kavel van 22.500 m2 waarvan 12.500 m2 bebouwd met een hoogte van 13 meter. Het zal ultra modern ingericht worden met 5.000 m2 koelhuizen en 7.500 m2 aan droge opslagcapaciteit voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van temperatuurbeheersing, rijdende stellingen en zonnepanelen. Dit kenmerkt het duurzame karakter van de organisatie en voldoet aan alle eisen omtrent onze certificeringen en voedselveiligheid.

Voor Bakker is dit een bijzonder project. Het bedrijf kiest er wederom voor om zelfstandig als hoofdaannemer op te treden. Oprichter Anne Bakker heeft afgelopen jaar besloten een stapje terug te doen, waarbij hij “het stokje” heeft overgedragen aan Nic Bakker en Anke Huitema-Bakker.

Het is zeer bijzonder voor de heer Anne Bakker om Bouwfase 6 als project nog te kunnen doen, waarbij hij zelfstandig als hoofdaannemer optreedt. Recente acquisities in de wereldmarkt hebben er toe geleid om de nieuwbouw en aanleg van infrastructuur te realiseren.

“Bouwfase 6 maakt dat we onze nieuwe (potentiële) opdrachtgevers kunnen verwelkomen en innovatieve stappen richting de toekomst kunnen zetten. Zo wordt een laadplein ten behoeve van de elektrificatie van ons wagenpark hiermee ook een feit. Na realisatie van de nieuwbouw beschikken we over 45.000 m2 opslag en 90.000 palletplaatsen”, aldus Nic Bakker.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×