Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerChauffeur verliest oplegger na ADR-controle in Moerdijk, bijna helft transporten in overtreding...

Chauffeur verliest oplegger na ADR-controle in Moerdijk, bijna helft transporten in overtreding [+foto’s]

MOERDIJK – Woensdag heeft de ILT samen met de RDW en de Politie Eenheid Landelijke Expert een controle uitgevoerd op transporten met gevaarlijke stoffen. Acht van de zeventien gecontroleerde vrachtwagens hadden één of meerdere overtredingen, meldt de ITL op X.

Een tankwagen die leeg ongereinigd was van zwavel in gesmolten toestand (UN2448) had bij de bodemopeningen, op de tankbekleding en aan de bovenzijde, restanten van de stof. Ook was de deksel waar de stof doorheen was geladen niet correct gesloten.

De knevels waren namelijk niet aangedraaid. De knevels zorgen voor de borging van het sluiten van de deksel.

Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport | X

Zowel tegen de vervoerder als de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt. De restanten zijn verwijderd waarna de tank weer kon worden geladen.

Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport | X

Een ander vrachtwagen geladen met meerdere vaten fenol (UN 1671) had diverse gebreken. De pallets waarop de vaten stonden, waren vastgezet maar de vaten zelf niet.

Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport | X

Daarnaast ontdekten de inspecteurs een scheur in de hulpdwarsbalk van de oplegger. Er is een boeterapport opgemaakt voor geen handmatige invoer en het niet aansluiten van de ABS.

Chauffeur verliest na controle oplegger

Voor de technische controle van de trailer waren de oplegger en de trekker ontkoppeld. Maar bij het verlaten van het terrein had de chauffeur de trailer niet vastgemaakt en schoot de oplegger van de schotel.

Ter plaatse is de lading overgeladen in een andere vrachtwagen en is de situatie hersteld zodat het transport veilig verder kon rijden.

Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport | X
Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport | X

Een transporttank die een milieugevaarlijke vloeistof (UN3082) vervoerde, had restanten van de vervoerde stof bij de TODO-koppeling.

Hiervoor wordt tegen de vuller proces-verbaal opgemaakt.

Overige overtredingen die gevonden werden waren dat voor de eerste kalibratie van de tachograaf de aanmelding van het kenteken ontbrak, het ontbreken van een certificaat van goedkeuring bij het transport, oranje bord zonder borging en geen vermelding van de keuringsdatum op een brandblusser.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...