Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerFlinke files op wegen richting Duitsland door identiteitscontroles

Flinke files op wegen richting Duitsland door identiteitscontroles

DEN HAAG – Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

Op de A12 vanaf Arnhem stond op dat moment 13 kilometer file met een vertraging van bijna anderhalf uur. Reizigers vanuit Venlo moesten op de A67 rekening houden met een halfuur extra reistijd en ook op de N280 vanaf Roermond was het druk.

Rijkswaterstaat had reizigers die naar Duitsland gingen al gewaarschuwd voor de drukte bij grensovergangen en geadviseerd op tijd te vertrekken.

Normaal gesproken vinden geen grenscontroles plaats omdat zowel Nederland als Duitsland tot de Schengenzone behoort. Maar vanwege het EK mag de Duitse politie tijdelijk identiteitscontroles uitvoeren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×