Clicky

maandag 17 juni 2024 - 12:42 uur
Home Blog

Timmermans noemt instemming EU-natuurwet ‘mooie dag’ voor natuur

Timmermans

DEN HAAG – Frans Timmermans is blij dat de Europese natuurherstelwet er komt. De partijleider van GroenLinks-PvdA spreekt op X van een “mooie dag voor de Europese natuur”.

Timmermans was als Eurocommissaris voor Klimaat een drijvende kracht achter de totstandkoming van de natuurherstelwet, die moet helpen de aantasting van natuur in EU-lidstaten te stoppen. Hij maakte het politieke lot van zijn natuurwet niet mee omdat hij in juli 2023 terugkeerde naar Den Haag. Daar deed hij als partijleider van GroenLinks-PvdA mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in november, waarbij de partij na de PVV tweede werd. De wet werd door lidstaten en het Europees Parlement flink afgezwakt.

Nederland stemde maandag tegen de natuurherstelwet. Het demissionaire kabinet was aanvankelijk voor de wet, maar werd eerder dit jaar door de Tweede Kamer teruggefloten. “Ook mooi dat vals spel door Nederland niet is beloond”, zegt Timmermans daarover. “Maar bovenal: onze natuur krijgt nu een kans op herstel en dat is heel dringend nodig.”

De natuurherstelwet belandde begin dit jaar in de ijskast na de draai van Nederland en enkele andere EU-lidstaten. Zondag was er toch ineens weer een meerderheid toen Oostenrijk, dat voorheen neutraal was en zich wilde onthouden van stemming, aangaf het wetsvoorstel in de Europese milieuraad te steunen.

Hoofdeconoom ECB: onrust op Franse beurzen geen reden voor paniek

Philip Lane

FRANKFURT – Er is geen reden voor paniek door de onrust op de Franse beurzen als gevolg van de politieke onzekerheid in het land, stelt hoofdeconoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank (ECB) bij een bijeenkomst van persbureau Reuters. “Wat we zien is een markt die zichzelf opnieuw prijst.”

De beurzen van Frankrijk leden flinke koersverliezen nadat president Emmanuel Macron onverwacht vervroegde verkiezingen had uitgeschreven omdat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen. ECB-president Christine Lagarde, die zelf ook van Franse komaf is, wilde vorige week niet ingaan op de situatie in Frankrijk.

Ook Franse staatsobligaties leden onder de verkiezingsuitslag, maar de markt daarvoor komt nu weer meer tot rust na geruststellende uitspraken van Rassemblement National-leider Marine Le Pen. Ze zei dat ze de samenwerking met Macron op gaat zoeken, mocht haar partij winnen bij de parlementsverkiezingen die eind deze maand starten.

Mede door de onrust op de Franse financiële markten is Parijs zijn plek als grootste Europese aandelenmarkt verloren aan Londen.

Auto botst achterop vrachtwagen op N9 [+foto’s]

SINT MAARTENSVLOTBRUG – Maandagochtend rond 11:30 uur is op de N9 bij Sint Maartensvlotbrug een auto achterop een vrachtwagen gereden.

De auto reed tegen de kooiaap.

In het voertuig, met Duits kenteken, zit de bestuurder bekneld. Daarom is de brandweer aanwezig.

Later meer…

BBC: Griekse kustwacht gooide mensen overboord

Griekse kustwacht

ATHENE – De Griekse kustwacht is direct verantwoordelijk voor de dood van meer dan veertig migranten, concludeert de Britse omroep BBC op basis van getuigen. De kustwacht zou onder meer negen mensen opzettelijk overboord in het water hebben gegooid.

Anderen zouden bijvoorbeeld zijn verdronken nadat ze op een gammel rubberbootje zonder motor waren gezet en uit de Griekse territoriale wateren waren geduwd. Het verdrijven van migranten van grond- of zeegebied zonder hen de kans te geven asiel aan te vragen staat bekend als een pushback en is illegaal. De Griekse kustwacht wordt vaak beschuldigd van pushbacks, maar ontkent dat altijd.

De kustwacht verwerpt nu ook alle beschuldigingen die in de reportage van de BBC naar voren komen, inclusief videobeelden. Een hoge functionaris zei wel na het interview, toen hij niet doorhad dat zijn microfoon nog aanstond, dat het “duidelijk illegaal” en “een internationale misdaad” was wat hij zag op de beelden.

De onderzochte incidenten vonden plaats tussen mei 2020 en 2023. De BBC geeft aan dat het erg lastig is om pushbacks te verifiëren, maar dat het in deze gevallen was gelukt om meerdere ooggetuigen, overlevende migranten en videobeelden te combineren tot een betrouwbaar verhaal.

Lange file op A76 richting Duitsland door EK-controle bij grens

A76

HEERLEN – Op de A76 staat vanaf knooppunt Kunderberg (bij Heerlen) naar de Duitse grens zo’n 5 kilometer file. Dat levert ruim anderhalf uur vertraging op, meldt de ANWB.

Bij de Duitse grens vinden momenteel identiteitscontroles plaats vanwege het EK voetbal.

Met de controles hopen onze oosterburen mogelijke relschoppers buiten de deur te houden.

In aanloop naar de eerste wedstrijd van Oranje afgelopen zondag heeft de Duitse politie zeker 4600 voetbalsupporters gecontroleerd die vanuit Nederland naar Duitsland reisden. Daarvan gingen er 750 met de trein.

EU-natuurherstelwet komt er tóch, EU-landen stemmen in

LUXEMBURG – De veelbesproken natuurherstelwet komt er toch. De wet leek op de plank te blijven liggen door gebrek aan steun van de EU-landen, maar die hebben maandag alsnog ingestemd.

De wet van voormalig Eurocommissaris Frans Timmermans, die moet helpen de aantasting van de natuur te stoppen, geldt als het belangrijkste overgebleven onderdeel van de zogenoemde Green Deal. De EU begon vijf jaar geleden voortvarend met die klimaat- en milieuplannen, maar die stuiten inmiddels op veel weerstand in politiek en samenleving. Onder druk van bijvoorbeeld boerenprotesten trokken EU-landen hun steun voor de natuurherstelwet in. Ook het Nederlandse kabinet, na te zijn teruggefloten door de rechtse meerderheid in de Tweede Kamer.

De natuurherstelwet ging daardoor voorlopig de ijskast in. Ook al was die inmiddels flink afgezwakt, en hadden het Europees Parlement en de EU-landen in eerste instantie met die verwaterde versie ingestemd. De kansen voor de wet leken verkeken door de groeiende weerstand en het aanstaande aantreden van Hongarije, dat weinig opheeft met klimaat- en milieubeleid en in juli EU-voorzitter wordt.

Eigen houtje

Een groene Oostenrijkse milieuminister heeft de kansen echter doen keren. Leonore Gewessler wilde zich lang van stemming onthouden, waardoor de voorstanders nipt steun tekortkwamen. Gewesslers conservatieve coalitiepartner en de deelstaten wilden de wet niet steunen. Maar ze besloot dat op eigen houtje toch te doen, ook al dreigde haar regeringsleider naar de Europese rechter te stappen.

Nederland, Italië, Polen, Zweden, Finland, Hongarije en België steunden de wet ook bij de stemming in Luxemburg niet. Maar de voorstanders haalden samen de benodigde meerderheid (van 55 procent van de landen en 65 procent van de inwoners van de EU).

Geldig

EU-voorzitter België kon door soortgelijke interne verdeeldheid als in Oostenrijk niet voorstemmen, maar stelde toch alles in het werk om de natuurherstelwet nog aangenomen te krijgen. “Dit is het gevolg van hard werk, dat zich heeft uitbetaald”, zegt de Brusselse milieuminister Alain Maron. De EU, aanjager van mondiaal milieubeleid, zou nu “met opgeheven hoofd” naar de volgende topconferentie over biodiversiteit kunnen.

Over de stemming ligt nog wel een schaduw door het tegensputteren van de Oostenrijkse bondskanselier. Het Europees Hof van Justitie moet die ongeldig verklaren, vindt hij. Maar België heeft juristen geraadpleegd en stelt dat de goedkeuring geldig is.

De natuurherstelwet wordt binnen een week of drie officieel gepubliceerd. Dan duurt het nog twintig dagen voor hij ingaat.

Maersk gaat een van ‘s werelds grootste windturbines vervoeren

KOPENHAGEN – Naast geïntegreerde logistiek voor conventionele, gecontaineriseerde producten, biedt Maersk ook buitenmaatse en speciale vrachtzendingen aan als onderdeel van zijn Maersk Project Logistics (MPL)-activiteiten. Een ander voorbeeld van deze heavy-liftcapaciteiten van Maersk is een nieuw project van het toonaangevende Deense duurzame energiebedrijf Vestas.

Als wereldleider op het gebied van duurzame energieoplossingen heeft Vestas Maersk een belangrijk contract gegund voor het transport van de extra zware aandrijflijnen van zijn grootste ooit gebouwde windturbine V236.

Dit onderdeel van de 15MW-turbine weegt alleen al 260 ton en zal worden geïnstalleerd in de gondel van Vesta’s fabriek in Lindø, Denemarken.

Maersk zal met speciaal materieel het transport verzorgen vanaf de assemblagelocatie in Lommel, België, via Antwerpen naar de haven van Lindø. De aandrijflijn is een van een aantal grote componenten van de gondel. De uiteindelijke V236-gondel heeft inclusief aandrijflijn een totaalgewicht van ruim 630 ton.

In een later stadium zal Maersk de V236-aandrijflijnen ook verhuizen naar een nieuwe Vestas-fabriek in Polen.

Maersk bouwt een volledige supply chain-oplossing voor alle vrachtstromen die de productie naar beide productielocaties in Denemarken en Polen binnenkomen. Naast zware transporten verzorgt Maersk ook Vesta’s containervracht, luchtvracht, douanediensten, intermodale transporten en warehousing als onderdeel van een volledig geïntegreerde logistieke oplossing op wereldschaal.

Sinds het begin van onze samenwerking heeft Maersk bewezen een zeer capabele en optimale partner te zijn die veel van onze logistieke behoeften wereldwijd uit één hand kan bedienen. Een geïntegreerde supply chain-oplossing die samen met een strategische partner wordt ontworpen en gebouwd, voegt zichtbaarheid en dus veerkracht toe aan onze logistieke activiteiten, evenals veel gemak bij het uitvoeren van onze complexe logistieke activiteiten. Het was een spannende gezamenlijke reis die we zullen voortzetten en uitbreiden.

Damien Lhors Group Senior Vice President van Global Supply Chain en Transport bij Vestas: “Al meer dan twee jaar werken we voor Vestas in een nauwe samenwerking, waarbij we zowel spannende heavy lift-projecten als normale containervracht ontwikkelen. We zijn zeer vereerd dat we de voorkeurs- en vertrouwde partner voor Vestas zijn. Het transport vereist complexe logistieke capaciteiten en ervaring, wat ons nog trotser maakt om geselecteerd te zijn door ‘s werelds toonaangevende duurzame energiebedrijf.”

Claus Svane Schmidt, Wereldwijd hoofd van Maersk Project Logistics: “Maersk levert projectlogistiekdiensten in verschillende sectoren, zoals de duurzame energiesector, energieopwekking, de automobielsector, industriële productie, maar ook door de overheid gecontracteerde logistiek, evenals hulp en hulp. Het MPL-aanbod omvat het volledige spectrum van planning, orkestratie en end-to-end gespecialiseerde transportdiensten om de stroom van projectgerelateerde vracht te beheren volgens de unieke volgorde, planning en voorwaarden van elk project.”

Lange wachttijden en gebrekkige faciliteiten bij Britse grenscontroleposten

ZOETERMEER – De Britse krant The Guardian meldt dat een aantal Nederlandse vrachtwagenchauffeurs overweegt om te stoppen met het vervoer van goederen naar het Verenigd Koninkrijk, als de wachttijd bij controleposten niet korter wordt. En wanneer de omstandigheden voor chauffeurs bij de grensposten niet verbeteren. Transport en Logistiek Nederland dringt aan op een dialoog met de Britse regering om verbeteringen aan de grens te realiseren.

De leden van TLN worden geconfronteerd met gemiddelde wachttijden van meer dan vier uur in het Verenigd Koninkrijk door de nieuwe controles die eind april zijn ingevoerd. Sommige chauffeurs worden zelfs tot 20 uur vastgehouden bij grensposten. De voorzieningen bij deze grensposten worden als onvoldoende beoordeeld; vaak is er alleen water beschikbaar en ontbreekt het aan mogelijkheden voor chauffeurs om voedsel of drinken te verkrijgen.

Onhoudbare situatie

In een rapport, gedeeld met The Guardian, beschrijft TLN de ervaringen van chauffeurs en deelt zij mee: “We ontvangen steeds meer meldingen van vervoerders dat hun chauffeurs niet langer naar het VK willen rijden tenzij de omstandigheden verbeteren.”

Het rapport schetst een reeks problemen die Nederlandse vrachtwagenbedrijven en chauffeurs ondervinden sinds de invoering van grenscontroles voor planten, bloemen en versproducten.

Deze controles, bedoeld om ziekten buiten het VK te houden, vinden plaats bij aangewezen grenscontroleposten nabij havens zoals Killingholme, Harwich en Felixstowe. De grootste controlepost bevindt zich bij Sevington, Ashford, op 35 kilometer van de haven van Dover.

Gebrekkige faciliteiten

TLN uit haar zorgen over de wachttijden en de slechte omstandigheden voor chauffeurs bij deze controleposten. Elmer de Bruin, manager internationale zaken bij TLN, zegt in The Guardian: “Soms worden chauffeurs vastgehouden in een wachtruimte van een paar vierkante meter, waar niets is behalve een beetje water en geen kop koffie.”

Eerder meldde The Guardian dat een Italiaanse vrachtwagenchauffeur 55 uur vastgehouden werd bij de Sevington-post en werd aangespoord om naar de dichtstbijzijnde McDonald’s, meer dan anderhalve kilometer verderop, te lopen voor een maaltijd.

Schade aan goederen

Het rapport van TLN benadrukt ook andere problemen met de grensprocedures, waaronder schade aan goederen door onzorgvuldige behandeling door havenpersoneel tijdens het laden en lossen. In één geval meldde een TLN-lid dat voor 40.000 euro aan plantproducten werd afgekeurd door een Britse klant vanwege schade tijdens het laden en lossen bij een grenspost.

Oproep tot verbetering

TLN roept de Britse overheid en havenautoriteiten op om ‘goede en fatsoenlijke voorzieningen voor chauffeurs’ te bieden. De organisatie pleit voor betere training van inspecteurs en grenspersoneel en stelt voor dat chauffeurs mogen assisteren en instructies geven tijdens het laden en lossen van vrachtwagens. Daarnaast vraagt TLN om meer transparantie van particuliere grenscontroleposten over de uitgevoerde controles en de bijbehorende kosten.

Dialoog gezocht

Verder dringt TLN aan op een dialoog met de Britse regering om verbeteringen aan de grens te realiseren. De Bruin benadrukt: “We zijn niet tegen het nieuwe grensmodel – het is er en we respecteren dat – maar we willen de toeleveringsketen verbeteren, want uiteindelijk is het voor de Britse consument.”

The Guardian concludeert tot slot dat het aan de Britse overheid en havenautoriteiten is om maatregelen te treffen om de situatie te verbeteren. De handelsrelatie tussen Nederland en het VK was afgelopen jaar goed voor meer dan miljard pond aan geïmporteerde goederen.

China begint onderzoek naar dumping van varkensvlees uit EU

vleesmarkt in Wuhan

BEIJING – China begint een onderzoek naar dumping van varkensvlees vanuit de Europese Unie. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel maandag. Het onderzoek van China komt kort na de aankondiging van de Europese Commissie dat fors hogere importheffingen op Chinese elektrische auto’s vanaf 4 juli ingaan.

Volgens het Chinese ministerie komt het onderzoek naar aanleiding van een formele oproep van de China Animal Husbandry Group (CAHG), een staatsbedrijf dat namens de Chinese varkensindustrie spreekt. Volgens de CAHG is de hoeveelheid varkensvlees uit de EU dat op de Chinese markt belandt voldoende om van dumping te spreken.

China is een van de grootste afzetmarkten voor de EU als het op varkensvlees aankomt. Afgelopen jaar was de totale import van varkensvlees ruim 1,7 miljard euro waard. Spanje, Denemarken en Nederland waren verantwoordelijk voor het leeuwendeel daarvan.

Nederland is een van de grootste vleesexporteurs van Europa. De totale exportwaarde bedroeg afgelopen jaar 11,2 miljard euro. Vooral Duitsland is een belangrijke afnemer van het Nederlandse vlees, samen met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

De prijzen voor varkensvlees zijn al langer hoog door lagere productie in de EU. De Rijksvoorlichtingsdienst nam vorig jaar 6 procent minder varkensslachtingen waar in Nederland. Dat komt onder andere doordat er steeds minder varkenshouderijen zijn door een gebrek aan opvolgers en eerdere slechte resultaten. Ook de opkoopregeling voor de veehouderij speelt een rol.

Onderzoek: minder dan helft Nederlanders geïnteresseerd in nieuws

HILVERSUM – De interesse in nieuws onder Nederlanders is het afgelopen jaar gedaald tot 49 procent. In coronajaar 2021 was dat nog 64 procent en in 2023 kwam het uit op 51 procent. Dit blijkt uit het Digital News Report (DNR) dat het Reuters Institute for the Study of Journalism jaarlijks in Nederland publiceert in samenwerking met het Commissariaat voor de Media (CvdM).

Naast de 49 procent die geïnteresseerd is in nieuws, geeft 13 procent van de ondervraagden aan helemaal niet geïnteresseerd te zijn. Verder zegt 37 procent enigszins geïnteresseerd te zijn in nieuws. De interesse in nieuws daalt vooral onder jongeren. In 2023 was 44 procent van de 18- tot 34-jarigen nog geïnteresseerd in nieuws, terwijl dit in 2024 is gedaald tot 33 procent. Daarnaast is gevraagd of mensen soms tot vaak het nieuws helemaal mijden. In 2023 gaf 27 procent aan dit te doen, dit jaar komt het percentage uit op 30 procent.

Ook bij het vertrouwen in nieuws is onder Nederlanders een lichte daling te zien, van 57 procent dat vertrouwen had in het nieuws dat geconsumeerd werd in 2023 naar 54 procent in 2024. “Het vertrouwen in nieuws daalt, maar is in vergelijking met andere landen nog steeds hoog”, concludeert het CvdM wel in het rapport. “Ook de interesse in nieuws is in vergelijking met andere landen niet laag.”

‘Nieuwe generatie’

Ondanks dat de interesse en het vertrouwen in nieuws verder afnemen, blijft er in Nederland wel veel vertrouwen in bekende grote nieuwsmerken als de NOS, RTL Nieuws, NU.nl, AD en de Volkskrant. De uitgedeelde cijfers per medium blijven ongeveer gelijk en onder de jongeren heeft negen op de tien nog vertrouwen in de merken.

Diezelfde jongeren geven desondanks aan dat sociale media de voornaamste bron zijn voor nieuwsconsumptie. “Het zou goed zijn als nieuwsmedia aansluiting vinden bij de nieuwsbehoeften van jongeren”, zegt het CvdM daarom. “Zijn waar jongeren zijn, en nieuwsaanbod bieden dat relevant is voor jongeren. In een informatieomgeving waar de hoeveelheid nieuws als vermoeiend wordt ervaren, is het een taak voor de journalistiek om zowel qua vorm en inhoud een connectie te maken met een nieuwe generatie nieuwsgebruikers.”

Israëlische premier Netanyahu ontbindt oorlogskabinet

Netanyahu

JERUZALEM – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het oorlogskabinet ontbonden, meldt een Israëlische functionaris. Het kabinet werd opgericht nadat Hamas Israël op 7 oktober had aangevallen. Een van de leden, Benny Gantz, stapte eerder deze maand uit het kabinet.

Israëlische media melden dat Netanyahu het besluit zondag heeft bekendgemaakt. Hij zou hebben verteld dat het kabinet werd gevormd op verzoek van Gantz als onderdeel van een coalitieovereenkomst en nu niet meer nodig is vanwege het vertrek van Gantz.

Gantz stapte op 9 juni uit het kabinet, dat beslissingen neemt over de oorlog in Gaza en bedoeld was om eenheid uit te stralen. De oud-defensieminister gaf het uitblijven van een plan voor de toekomst van de Gazastrook als reden voor zijn vertrek. Gantz behoorde voor het uitbreken van de oorlog tot de oppositie.

Het oorlogskabinet bestond uit zes leden, maar slechts drie van hen hadden stemrecht. Dat waren Netanyahu, Gantz en minister van Defensie Yoav Gallant. Uiterst rechtse ministers wilden na het vertrek van Gantz deel uitmaken van het oorlogskabinet. Hun toetreding zou leiden tot spanningen in de relatie met andere landen, waaronder de Verenigde Staten.

De partij van Gantz wil nieuwe verkiezingen in Israël. De parlementsverkiezingen staan gepland in 2026. De huidige regering, de meest rechtse in de geschiedenis van Israël, werd eind 2022 geïnstalleerd, nadat Israël voor de vijfde keer in vier jaar tijd naar de stembus was gegaan.

Britse pubs sluiten in rap tempo, 80 per maand in eerste kwartaal

biertap

LONDEN – Het gaat steeds slechter met de pubs in Engeland en Wales. In de eerste drie maanden van dit jaar sloten maandelijks tachtig pubs de deuren, meldt persbureau Belga op basis van vastgoedadviseur Altus Group. In totaal verdwenen er in die periode 239 pubs.

Pubs verdwijnen bovendien in een steeds sneller tempo. Begin vorig jaar sloten maandelijks een vijftigtal pubs de deuren. Cafébazen hebben last van onder meer de hoge kosten voor energie en voedsel. Ook hoge belastingen op horecazaken spelen mee.

Het gaat al geruime tijd niet goed met Britse pubs. In 2022 stelde Altus Group dat het aantal pubs in Engeland en Wales was gedaald tot het laagste niveau ooit en voor het eerst onder de 40.000 kwam, 7000 minder dan tien jaar eerder.

Er zijn nu nog 39.162 pubs over in Engeland en Wales. De BBC zei toen dat zoveel pubs de deuren hebben gesloten omdat Britse jongeren minder zijn gaan drinken en supermarkten veel goedkoper alcohol verkopen.

VVD’er Hermans als eerste ontvangen door Schoof en Van Zwol

Hermans als eerste ontvangen door Schoof en Van Zwol

DEN HAAG – Sophie Hermans is de eerste kandidaat-bewindspersoon die maandag haar opwachting maakte bij beoogd minister-president Dick Schoof en formateur Richard van Zwol. VVD’er Hermans wordt in het nieuwe kabinet vicepremier en minister van Klimaat en Groene Groei.

Alle bewindslieden komen tot en met woensdag langs. Tijdens het gesprek moeten de kandidaat-ministers en -staatssecretarissen vragen beantwoorden over onder meer integriteit en eventuele belangen. Na Hermans komen deze dag nog acht toekomstige bewindslieden langs bij de formateur en Schoof.

Het loopt anders dan bij andere formaties. Normaliter is de formateur ook de toekomstige premier en ontvangt dan alleen de bewindslieden. Maar omdat coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB het na de informatiefase nog niet eens waren over de premier werd Van Zwol formateur. Pas na zijn benoeming werd Schoof naar voren geschoven.

Het nieuwe kabinet zal bestaan uit 29 bewindslieden. Het gaat om zestien ministers (onder wie de premier) en dertien staatssecretarissen.

Vrachtwagen botst met kraan tegen viaduct en verliest gedeelte lading [+foto]

KLAZIENAVEEN – Maandagochtend rond 9:20 uur ging het mis op de Kazerneweg in Klazienaveen. Een vrachtwagen botste met zijn laadkraan tegen een viaduct.

Door de klap kwam een rupsvoertuig, dat achterop de vrachtwagen stond, in delen op de weg terecht. Vermoedelijk betreft het een schoonmaakinstallatie om mobiele toiletten schoon te maken. Ook kwam een blauw vat, die vol afvalwater zit, op de weg terecht. Het wegdek ligt bezaaid met vieze smurrie en onderdelen.

De weg is momenteel afgesloten voor het verkeer.

De exacte toedracht van het ongeval, wordt door de politie onderzocht. Eén persoon raakte gewond en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Drie auto’s in vlammen op in Tilburgse wijk Heikant

TILBURG – In de Tilburgse wijk Heikant zijn in de nacht van zondag op maandag drie auto’s in vlammen opgegaan.

De auto’s stonden in de Bartokstraat, de Mahlerstraat en de Sibeliusstraat in de buurt Vlashof, meldt de politie.

Volgens Omroep Brabant zijn er zelfs zes auto’s uitgebrand. Een woordvoerster van de politie vermoedt dat het daarbij gaat om nevenschade van de drie branden, maar benadrukt dat het onderzoek nog loopt.

LAATSTE NIEUWS

Auto botst achterop vrachtwagen op N9 [+foto’s]

SINT MAARTENSVLOTBRUG - Maandagochtend rond 11:30 uur is op de N9 bij Sint Maartensvlotbrug een auto achterop een vrachtwagen gereden. De auto reed tegen de...