Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:14 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsMaersk gaat een van 's werelds grootste windturbines vervoeren

Maersk gaat een van ‘s werelds grootste windturbines vervoeren

KOPENHAGEN – Naast geïntegreerde logistiek voor conventionele, gecontaineriseerde producten, biedt Maersk ook buitenmaatse en speciale vrachtzendingen aan als onderdeel van zijn Maersk Project Logistics (MPL)-activiteiten. Een ander voorbeeld van deze heavy-liftcapaciteiten van Maersk is een nieuw project van het toonaangevende Deense duurzame energiebedrijf Vestas.

Als wereldleider op het gebied van duurzame energieoplossingen heeft Vestas Maersk een belangrijk contract gegund voor het transport van de extra zware aandrijflijnen van zijn grootste ooit gebouwde windturbine V236.

Dit onderdeel van de 15MW-turbine weegt alleen al 260 ton en zal worden geïnstalleerd in de gondel van Vesta’s fabriek in Lindø, Denemarken.

Maersk zal met speciaal materieel het transport verzorgen vanaf de assemblagelocatie in Lommel, België, via Antwerpen naar de haven van Lindø. De aandrijflijn is een van een aantal grote componenten van de gondel. De uiteindelijke V236-gondel heeft inclusief aandrijflijn een totaalgewicht van ruim 630 ton.

In een later stadium zal Maersk de V236-aandrijflijnen ook verhuizen naar een nieuwe Vestas-fabriek in Polen.

Maersk bouwt een volledige supply chain-oplossing voor alle vrachtstromen die de productie naar beide productielocaties in Denemarken en Polen binnenkomen. Naast zware transporten verzorgt Maersk ook Vesta’s containervracht, luchtvracht, douanediensten, intermodale transporten en warehousing als onderdeel van een volledig geïntegreerde logistieke oplossing op wereldschaal.

Sinds het begin van onze samenwerking heeft Maersk bewezen een zeer capabele en optimale partner te zijn die veel van onze logistieke behoeften wereldwijd uit één hand kan bedienen. Een geïntegreerde supply chain-oplossing die samen met een strategische partner wordt ontworpen en gebouwd, voegt zichtbaarheid en dus veerkracht toe aan onze logistieke activiteiten, evenals veel gemak bij het uitvoeren van onze complexe logistieke activiteiten. Het was een spannende gezamenlijke reis die we zullen voortzetten en uitbreiden.

Damien Lhors Group Senior Vice President van Global Supply Chain en Transport bij Vestas: “Al meer dan twee jaar werken we voor Vestas in een nauwe samenwerking, waarbij we zowel spannende heavy lift-projecten als normale containervracht ontwikkelen. We zijn zeer vereerd dat we de voorkeurs- en vertrouwde partner voor Vestas zijn. Het transport vereist complexe logistieke capaciteiten en ervaring, wat ons nog trotser maakt om geselecteerd te zijn door ‘s werelds toonaangevende duurzame energiebedrijf.”

Claus Svane Schmidt, Wereldwijd hoofd van Maersk Project Logistics: “Maersk levert projectlogistiekdiensten in verschillende sectoren, zoals de duurzame energiesector, energieopwekking, de automobielsector, industriële productie, maar ook door de overheid gecontracteerde logistiek, evenals hulp en hulp. Het MPL-aanbod omvat het volledige spectrum van planning, orkestratie en end-to-end gespecialiseerde transportdiensten om de stroom van projectgerelateerde vracht te beheren volgens de unieke volgorde, planning en voorwaarden van elk project.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×