Clicky

zondag 21 juli 2024 - 11:48 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVVD'er Hermans als eerste ontvangen door Schoof en Van Zwol

VVD’er Hermans als eerste ontvangen door Schoof en Van Zwol

DEN HAAG – Sophie Hermans is de eerste kandidaat-bewindspersoon die maandag haar opwachting maakte bij beoogd minister-president Dick Schoof en formateur Richard van Zwol. VVD’er Hermans wordt in het nieuwe kabinet vicepremier en minister van Klimaat en Groene Groei.

Alle bewindslieden komen tot en met woensdag langs. Tijdens het gesprek moeten de kandidaat-ministers en -staatssecretarissen vragen beantwoorden over onder meer integriteit en eventuele belangen. Na Hermans komen deze dag nog acht toekomstige bewindslieden langs bij de formateur en Schoof.

Het loopt anders dan bij andere formaties. Normaliter is de formateur ook de toekomstige premier en ontvangt dan alleen de bewindslieden. Maar omdat coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB het na de informatiefase nog niet eens waren over de premier werd Van Zwol formateur. Pas na zijn benoeming werd Schoof naar voren geschoven.

Het nieuwe kabinet zal bestaan uit 29 bewindslieden. Het gaat om zestien ministers (onder wie de premier) en dertien staatssecretarissen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×