Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:24 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHoofdeconoom ECB: onrust op Franse beurzen geen reden voor paniek

Hoofdeconoom ECB: onrust op Franse beurzen geen reden voor paniek

FRANKFURT – Er is geen reden voor paniek door de onrust op de Franse beurzen als gevolg van de politieke onzekerheid in het land, stelt hoofdeconoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank (ECB) bij een bijeenkomst van persbureau Reuters. “Wat we zien is een markt die zichzelf opnieuw prijst.”

De beurzen van Frankrijk leden flinke koersverliezen nadat president Emmanuel Macron onverwacht vervroegde verkiezingen had uitgeschreven omdat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen.

Ook Franse staatsobligaties leden onder de verkiezingsuitslag, maar de markt daarvoor komt nu weer meer tot rust na geruststellende uitspraken van Rassemblement National-leider Marine Le Pen. Ze zei dat ze de samenwerking met Macron op gaat zoeken, mocht haar partij winnen bij de parlementsverkiezingen die eind deze maand starten.

Prijsstabiliteit

Mede door de onrust op de Franse financiële markten is Parijs zijn plek als grootste Europese aandelenmarkt verloren aan Londen.

ECB-president Christine Lagarde, zelf van Franse afkomst, verklaarde maandag “attent” te zijn op het functioneren van de financiële markten en dat prijsstabiliteit hand in hand gaat met financiële stabiliteit. Lagarde zei verder dat haar belangrijkste taak is om de inflatie in de eurozone naar de ECB-doelstelling van 2 procent te brengen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×