Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:41 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerDoden door aanrijding tussen treinen in India

Doden door aanrijding tussen treinen in India [+foto’s]

NEW DELHI – In India zijn zeker vijftien mensen omgekomen doordat een passagierstrein en een goederentrein in botsing waren gekomen. Er zijn bijna dertig personen gewonden.

Door de crash in de oostelijke deelstaat West-Bengalen ontspoorden zijn drie rijtuigen van de passagierstrein, meldt de politie. De sneltrein stond stil toen deze van achteren door een goederentrein werd geraakt. De machinist van de goederentrein, die het ongeluk niet heeft overleefd, zou een sein hebben genegeerd.

Premier Narendra Modi wenst de gewonden een spoedig herstel toe en condoleert de nabestaanden van de omgekomen inzittenden. “Het spoorwegongeluk in West-Bengalen is bedroevend”, schrijft Modi in een korte verklaring op X.

Dodelijke treinongelukken komen vaker voor in India. In juni vorig jaar vielen bijna driehonderd doden door een botsing tussen drie treinen. Het land heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verbeteren van het treinnetwerk, bijvoorbeeld door moderne stations en elektronische signaleringssystemen aan te leggen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×