Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 23:44 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRutte meldde beschikbaarheid NAVO in september achter schermen

Rutte meldde beschikbaarheid NAVO in september achter schermen

DEN HAAG – Demissionair premier Mark Rutte liet in september via “ambtelijk diplomatiek contact” weten “desgevraagd beschikbaar” te zijn voor de rol van secretaris-generaal bij de NAVO. Dat schrijft hij in antwoorden op Kamervragen over zijn aanstaande overstap naar het bondgenootschap.

Eind oktober zei Rutte bij Den Haag FM voor het eerst publiekelijk dat hij beschikbaar zou zijn voor de baan van NAVO-topman, die hij “heel interessant” noemde.

Een maand eerder, eind september, zei hij nog in De Telegraaf te aarzelen over zo’n rol. “Ik heb ergens een stem in mijn achterhoofd die zegt: zou ik nog een keer mijn talent in de waagschaal moeten stellen voor iets internationaals?”, zei hij. “Mijn aarzeling is of het niet betekent dat je alleen maar speeches houdt. Maar ik sluit het niet honderd procent uit.” Achter de schermen had hij toen dus al laten weten eventueel beschikbaar te zijn.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×