Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 04:54 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDronken vrachtwagenchauffeur veroorzaakt twee ongevallen op Duitse A9

Dronken vrachtwagenchauffeur veroorzaakt twee ongevallen op Duitse A9 [+foto’s]

MÜNCHEN – Woensdagmiddag 19 juni vonden twee ongelukken plaats op de Duitse A9, richting München, ter hoogte van het Hermsdorfer Kreuz. Eerst kreeg de politie een melding van een verkeersongeval tussen drie voertuigen vlak voor het kruispunt van de snelweg.

Een trekker met oplegger raakte eerst de achterkant van een voorligger en kwam vervolgens in botsing met een bestelbus op de vluchtstrook. Maar in plaats van te stoppen vervolgde de 45-jarige Wit-Russische vrachtwagenchauffeur zijn rit.

Nu kreeg de politie meerdere noodoproepen binnen over een totaal vernielde vrachtwagen die met een beschadigd front en een gebarsten voorruit richting München reed. Bovendien reed hij zeer onveilig in slingerende lijnen. Het werd de agenten al snel duidelijk dat dit de persoon moest zijn die het ongeval had veroorzaakt.

Foto: Duitse Politie

De 45-jarige legde bijna vijf kilometer af totdat hij kort na het knooppunt Hermsdorf-Süd van de weg raakte en tegen de vangrail botste.

Tijdens de daaropvolgende controle merkten agenten dat de bestuurder onder invloed van alcohol leek te zijn. Aanvankelijk weigerde de man uit zijn cabine te stappen en leek hij nogal onwillig. Ook ging hij niet akkoord met een ademalcoholtest. Niettemin eindigde zijn gewaagde rit met een bloedafname in het ziekenhuis. Daar werd een voorlopige waarde van 2,56 promille vastgesteld.

Foto: Duitse Politie

De rechtbank legde een borgsom van 3.000 euro op aan de chauffeur.

Bij beide verkeersongevallen raakte gelukkig niemand gewond. Er was echter wel veel materiele schade.

Foto: Duitse Politie

Vanwege de brokstukken op de weg van het eerste ongeval moest de rijbaan richting München bijna twee uur lang volledig afgesloten worden voor het Hermsdorfer Kreuz. Vervolgens zijn er herhaaldelijk gedeeltelijke afsluitingen van afzonderlijke rijstroken geweest met het oog op de berging- en opruimwerkzaamheden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×