Clicky

woensdag 24 juli 2024 - 04:38 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor om innovaties bij bagage-afhandeling...

Schiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor om innovaties bij bagage-afhandeling te versnellen

SCHIPHOL – Tijdens de Future Terminal Experience conferentie in Dublin vond de aftrap van het programma BOOST plaats. Een initiatief van Royal Schiphol Group, Future Travel Experience en het innovatie consultancybedrijf nlmtd. Met BOOST werken luchthavens samen aan nieuwe technologieën en verbeteringen op het gebied van robotica en automatisering bij de bagage-afhandeling.

Luchthavens Schiphol, Incheon (Zuid-Korea) en Avinor (Noorwegen) zijn de eerste luchthavens die hun innovatiekracht hiervoor bundelen.

“Ons uiteindelijke doel is om fysieke belasting te verminderen en de arbeidsomstandigheden voor bagagemedewerkers te verbeteren. Met BOOST kunnen we sneller en in gezamenlijkheid werken aan slimme oplossingen hiervoor. Informatie en inzichten worden structureel gedeeld met de andere kernpartners, waardoor iedereen kan profiteren van meerdere tests zonder deze onafhankelijk te hoeven uitvoeren”, aldus Dennis van Kleef, Programme Lead Baggage.

Bagageafhandeling Schiphol

Innovatieve samenwerking

Schiphol, Avinor en Incheon gaan ieder een specifieke technologische uitdaging aan voor het automatiseren van het bagageproces. Zo gaat Schiphol aan de slag met de met het doorontwikkelen van de COBOT. Als vergelijking van de COBOT start de luchthaven ook met Eltonomous, een alternatieve robotlaadoplossing.

Tegelijkertijd werkt Incheon aan een geautomatiseerd afhandelingsconcept voor afwijkende bagage en Avinor test een nieuw digitaal planningssysteem dat de efficiëntie verbeterd, handmatig werk verminderd en de snelheid van de afhandeling verhoogd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook de 500ste oplegger van NVO is een Schmitz Cargobull

ZUIDBROEK - De Noordelijke Vervoer Organisatie in het Groningse Zuidbroek ontving onlangs oplegger nummer 500. Het gaat hierbij om een compleet uitgeruste Schmitz Cargobull...
×