Clicky

zondag 19 mei 2024 - 04:29 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsSlovaakse premier Robert Fico levensgevaarlijk gewond bij schietpartij

Slovaakse premier Robert Fico levensgevaarlijk gewond bij schietpartij

BRATISLAVA – De verwondingen van de neergeschoten Slovaakse premier Robert Fico zijn levensbedreigend. Dat heeft de regering gemeld. Hij wordt per helikopter naar het ziekenhuis in Banská Bystrica gebracht, nadat hij eerst was opgenomen in het ziekenhuis in Handlova. In die plaats is hij woensdag neergeschoten.

Volgens de regering wordt Fico niet naar een ziekenhuis in hoofdstad Bratislava gebracht, omdat dat te lang zou duren voor de behandeling van zijn verwondingen. Een woordvoerder van het ziekenhuis in Handlova zei dat Fico bij bewustzijn was toen hij daar naar het ziekenhuis werd gebracht.

De verdachte die na het schietincident is aangehouden, zou volgens de Slowaakse zender TV JOJ een 71-jarige man zijn uit de Slovaakse plaats Levice. Maar de autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd.

Fico werd neergeschoten in Handlova toen hij buiten handen schudde. Op beelden van vlak na de schietpartij is te zien dat agenten iemand aanhouden die op de grond ligt. Fico werd door zijn beveiligers afgevoerd met een auto.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...