Clicky

zondag 5 mei 2024 - 03:37 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartDouane treft 700 kilo qat aan in vrachtlading op Schiphol

Douane treft 700 kilo qat aan in vrachtlading op Schiphol

SCHIPHOL – De Douane heeft woensdag 24 april 700 kilo qat onderschept. Douaniers troffen de lading aan verdeeld over vijf pallets.

Douaniers die op Schiphol bezig waren met controles stuitten op maar liefst 700 kilo qat. Dit had een waarde van zo’n €500.000,-. De drugs waren verdeeld over vijf pallets. De pallets waren bestemd voor het Verenigd Koninkrijk. De vondst is overgedragen aan het Hit-and-Run Cargo team (HARC) en inmiddels vernietigd.

Softdrug qat

Qat, ook wel khat genoemd, is een plantaardige drug. Het wordt vaak in bundeltjes verkocht van takken met blaadjes. De blaadjes lijken op laurierbladeren. Gebruikers van de drug kauwen op de verse blaadjes. Qat staat op lijst I van de Opiumwet. De plant groeit van nature in onder andere Somalië, Jemen en Kenia.

Qat-vondsten in 2023

Met deze vondst overstijgt de Douane de totale hoeveelheid qat die in 2023 gevonden werd. Toen trof de Douane in totaal 684 kilo qat aan.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Gerwin van Beek Int. Transport heeft R. Boonzaaijer Transport overgenomen

BARNEVELD - Met ingang van 1 mei 2024 heeft Gerwin van Beek Int. Transport uit Barneveld R. Boonzaaijer Transport uit Ede overgenomen. Volgens Gerwin van...