Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 14:47 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol verwacht tien procent meer reizigers in meivakantie

Schiphol verwacht tien procent meer reizigers in meivakantie

SCHIPHOL – In de meivakantie van 2024 vertrekken er vanaf 26 april gemiddeld ruim 70.000 reizigers per dag vanaf Schiphol. Dat is een stijging van bijna 10% ten op zichte van de meivakantie van vorig jaar (gemiddeld 64.500).

Op piekdagen is het aantal passagiers dat vertrekt ruim boven de 80.000. Deze piekdagen liggen aan het begin van de meivakantie. Reizigers gaan deze periode voornamelijk op reis naar Spanje, Groot-Brittanië en Italië. Om reizigers goed voor te bereiden op hun reis vanaf de luchthaven heeft Schiphol net als vorig jaar een voorlichtingscampagne.

Bovendien gaan vertrekkende reizigers tijdens de meivakantie door nieuwe securityscanners met de nieuwste technologie.

Reizigers moeten er rekening mee houden dat het tijdens een vakantieperiode, zoals de meivakantie, drukker is op de luchthaven. Op dagen waar veel reizigers tegelijkertijd vertrekken kan het daarom zijn dat ze langer moeten wachten bij de check-in, de securitycontrole of paspoortcontrole.

Ook als er veel reizigers tegelijkertijd terugkomen van hun reis verwachten we dat ze mogelijk wat langer moeten wachten bij de paspoortcontrole.

Mede hierom adviseert Schiphol reizigers om zich goed voor te bereiden. De luchthaven doet dit met onder meer met een voorlichtingscampagne. In deze campagne geeft de luchthaven tips over welke kleding je het beste aan kunt trekken, maar ook hoe je je bagage slim inpakt.

Bovendien hebben reizigers de mogelijkheid om via Schiphol.nl en de Schiphol-app informatie te vinden over hun reisdag, zoals hoe laat de incheckbalie opent en waar ze in de vertrekhal moeten zijn, maar ook wat de verwachte en actuele wachttijd bij de securitycontrole is.

Nieuwe securityscanners

Schiphol heeft alle 53 securityscanners waarmee vertrekkende passagiers gecontroleerd worden, vervangen door snellere scanners. Bij aanschaf van de nieuwe scanners stonden veiligheid en comfort voor reizigers en beveiligers voorop.

Bijkomend voordeel is dat de scanners iets sneller zijn. De nieuwe scanners analyseren in nog geen drie seconden of reizigers verboden voorwerpen met zich meedragen. Bovendien zijn door de nieuwe technologie minder fouilleringen nodig, terwijl nog steeds voldaan wordt aan de hoge veiligheidseisen die op Schiphol gelden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Singapore Airlines

Singapore Airlines kan claims van “acht cijfers” tegemoetzien

SINGAPORE - Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij...