Clicky

maandag 20 mei 2024 - 11:34 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTwaalf juryleden in zwijggeldproces Trump geselecteerd

Twaalf juryleden in zwijggeldproces Trump geselecteerd

NEW YORK – Er zijn donderdag twaalf juryleden geselecteerd in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Zij zullen de komende weken beoordelen of Trump schuldig of onschuldig is aan het vervalsen van documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen. Met haar zou Trump een verhouding hebben gehad.

Eerder op donderdag mocht een jurylid zich van de rechter terugtrekken omdat er details over haar identiteit waren uitgelekt. Het is de bedoeling dat juryleden anoniem blijven.

Rechter Juan Merchan hoopt vrijdag nog eens zes juryleden ter afwisseling aan te wijzen. Maandag gaat het proces dan echt van start.

Tegen Trump lopen ook zaken in Washington, Georgia en Florida, maar deze zwijggeldzaak in New York is waarschijnlijk de enige die dit jaar kan worden afgerond. Rechter Merchan verwacht dat de zaak zo’n zes weken zal duren.

In alle vier de zaken heeft de oud-president verklaard onschuldig te zijn.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...