Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 05:44 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerOndernemers kunnen vanaf vandaag ontheffingen aanvragen voor de zero-emissiezones

Ondernemers kunnen vanaf vandaag ontheffingen aanvragen voor de zero-emissiezones

DEN HAAG – In het Klimaatakkoord van 2019 is afgesproken dat gemeenten een zero-emissiezone kunnen gaan invoeren. De eerste van deze zones gaan in circa vijftien gemeenten in op 1 januari 2025.

De afgelopen jaren hebben veel ondernemers stappen gezet om hun logistieke proces te verduurzamen en voor te bereiden voor de zero-emissiezones. evofenedex en TLN hebben veel ondernemers geholpen bij deze transitie.

Desondanks kan het zo zijn dat, na het onderzoeken van allerlei mogelijkheden, het niet is gelukt. Hiervoor heeft het ministerie, na overleg met evofenedex, TLN, en andere partijen, een aantal ontheffingen in het leven geroepen. Via de zero emissiekentekencheck kan je zien of jouw voertuig de zero-emissiezones in mag of niet.

De ontheffingen voor de zero-emissiezones kunnen vanaf 1 juli 2024 worden aangevraagd via het Centraal Loket. In totaal zijn er negen verschillende ontheffingen die kunnen worden aangevraagd. Er zijn zes landelijke ontheffingen en drie gemeentelijke ontheffingen.

Gemeentelijke ontheffingen kunnen pas worden aangevraagd als de gemeente enkele besluiten heeft genomen en documenten heeft ondertekend. Het kan dus zo zijn dat jouw gemeente er nog niet bij staat. Evofenedex en TLN blijven erop aan dringen dat alle gemeenten dit zo snel mogelijk doen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×