Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:47 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartHouthi-rebellen brengen bulk carrier 'TUTOR' in Rode Zee tot zinken

Houthi-rebellen brengen bulk carrier ‘TUTOR’ in Rode Zee tot zinken

SANAA – De Houthi-rebellen in Jemen hebben in de Rode Zee mogelijk weer een vrachtschip tot zinken gebracht. Ze willen zo hun solidariteit met de Palestijnen tonen. Het schip was enkele dagen geleden aangevallen en maakte meteen water. De bemanning kon in veiligheid worden gebracht, op een persoon na.

De Britse marine-organisatie UKMTO meldt dat het koopvaardijschip waarschijnlijk is gezonken. Op de laatste gemelde locatie zijn restanten en olie waargenomen. Het zou gaan om de Griekse Tutor, die onder Liberiaanse vlag vaart.

De Houthi’s, die de hoofdstad en de dichtstbevolkte gebieden van Jemen controleren, vallen sinds november de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël. Ze hadden al een schip tot zinken gebracht, een ander schip in beslag genomen en meerdere zeelieden gedood.

Om de aanvallen te stoppen nemen onder meer Amerikaanse en Britse troepen Houthi-doelwitten onder vuur.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×