Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:27 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBasisschool IKC Regenboog Oss dicht om bedreiging leerlingen groep 8

Basisschool IKC Regenboog Oss dicht om bedreiging leerlingen groep 8

OSS – Basisschool IKC Regenboog in het Brabantse Oss sluit dinsdag de deuren omdat leerlingen van groep 8 volgens de politie online zijn bedreigd. Er zijn meerdere aangiften gedaan, stelt de politie.

De scholengemeenschap spreekt zelf van een “onrustige situatie”. Een gemeentewoordvoerder wil niets over de situatie zeggen.

Omroep Brabant meldt dat de scholieren met de dood zijn bedreigd. Enkele leerlingen zouden afgelopen vrijdag via berichtendienst Telegram foto’s hebben ontvangen van kogels met daarop namen. Ook werd een foto van pistolen gedeeld.

Een politiewoordvoerder zegt “die foto’s te hebben gezien”, maar wil in het kader van het lopende onderzoek niets kwijt over de aard van de bedreigingen. Ook is niets bekend over de hoek waar de bedreigingen uit komen.

Hoelang de school dicht blijft, is niet bekend. “We openen IKC Regenboog weer als we samen met de gemeente voldoende vertrouwen hebben in een veilige omgeving voor kinderen”, meldt SAAM*scholen, de overkoepelende scholengemeenschap. Voor kinderen die thuis niet opgevangen kunnen worden, wordt op een andere locatie noodopvang geregeld.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×